Eksperthjælp: Må jeg anbefale...

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

2.433 visninger
1 svar
2 synes godt om
3. marts

Trine Andreasen

Hej,
Jeg skriver til jer da vores datter på ca 7 1/2 måned ikke kan/vil koncentrere sig om mad. Hun lader ganske enkelt ikke ril at finde det spændende mere end et split sekund. Jeg kan godt få hende til at spise ca 1dl 4 gange om dagen men det kræver jeg involverer legetøj som kan holde hende optaget mens hun spiser Hun vil generelt ikke rigtig sidde i højstolen ved mindre der er legetøj. Jeg har forsøgt alt hvad jeg kan komme på med fokus på en afslappet og hyggelig atmosfære… varieret mad og fingermad ved hvert måltid. Opmuntring, sang og samspisning… men lige lidt hjælper det desværre. Hun bliver ekstremt sur og ked af det hvis hun ikke har noget andet end maden at koncentrere sig om og er generelt meget lidt interesseret i fingermad. Hvordan får jeg hende til at spise og have lyst til det?
Vi varierer maden en del med forskellige typer grød/mos og som fingermad får hun tilbudt alt fra hapsere, broccoli, søde kartofler, melon, pastaskruer, babychips, diverse frugt, kødboller etc….
Mange siger at det er forkert med legetøjet og det forstår jeg godt da hendes fokus så slet ikke er på maden men hvis alternativet er at hun slet ikke vil spise hvad gør jeg så?
Har endda forsøgt at dyppe hendes bidelegetøj i maden for at hun får lidt nye indtryk ind som hun selv styrer.
Derudover skal det siges at hun får ca 700-750ml MME i døgnet fordelt over 5-6 flasker da hun ikke lader til at drikke mere af de andre flasker hvis vi skærer en flaske fra.
Vand fra kop går heller ikke så godt, hun vil helst ikke have vandet men kan til nød drikke en smule under måltiderne men formentlig ikke mere end 10ml pr måltid. Hun nægter at drikke vand af flasken.
Håber i kan hjælpe….Trines svar

Kære du

Puha, det lyder som noget af en udfordring.

Desværre er det ikke noget jeg har nok viden om til, at jeg kan komme med nogle konkrete anbefalinger.

Til gengæld vil jeg anbefale dig at kigge hos Charlotte Seeger som har specialiseret sig i mad og børn.

Mange hilsner

Trine fra Naturligopdragelse.dkTrine yder personlig rådgivning, i spørgsmål omhandlende opdragelsen, institutionslivet, trivsel, leg og børns sociale udvikling enten via e-mail eller ved at kommer ud i jeres hjem, hvor I føler jer trygge og derved bedre kan fortælle om de vanskeligheder I oplever. Endvidere holder Trine foredrag inden for 3 overordnet områder. Det, som hun kalder naturlig opdragelse, børn laver mad og natur oplevelser både med og uden et pædagogisk indhold.

Se Trines hjemmeside: www.naturligopdragelse.dk

Anmeld Citér

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

3. marts

123nn

Profilbillede for 123nn

jeg ville sænke barren. Der er slet ikke nogen grund til at stresse så meget over hvor meget almindelig mad babyen får i den alder. Der kan gå flere måneder før det bliver reelle måltider de spiser

Anmeld Citér

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.