Eksperthjælp: Nej, du skal ikke lade dit barn sidde alene i bilen.

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

3.286 visninger
0 svar
1 synes godt om
19. december 2021

Trine Andreasen

Er det forsvarligt at efterlade sit barn på 3 år i sin aflåste bil, mens man selv går ind og handler eller følger et familiemedlem til toget, hvis barnet ikke vil med? På forhånd tak for svar.Trines svar

Hej 

Nu er der jo stor forskel på børn, og stor forskel på om du bare lige går lidt væk men stadig kan se bilen eller du er langt væk.

Men når det så er sagt, så er det efter min mening ikke forsvarligt at lade sit 3 årige barn være låst inde i bilen.

En 3 årig kan godt god låse bilen op og gå sig en tur eller kan også nemt gå i panik over pludselig at være alene.

Også selvom han eller hun selv har ønsket det for få minutter side.

Samtidig er det et for stort et ansvar at lægge på et så ungt et barn. Altså at han skal kunne overskue konsekvenserne for hans valg.

Og så er der det aspekt, at hvis andre kommer forbi og ser dit barn sidde alene i bilen, kan de blive bekymret og kontakte politiet.

Hvilket ikke er en god situationen og ende i. 

Derfor tænker at du i stedet skal overveje om dit barn skal med, hvis det er muligt at lade ham blive hjemme hos en voksen.

Hvis det ikke er muligt så er der nogen ting som man "bare skal" når man er 3 år og det er for eksempel at gå med ud og handle hvis der ikke er andre voksne. 

Jeg håber det giver mening ellers er du meget velkommen til at kigge på De skønne møgungers klub hvor du som forældre kan blive klogere på dig selv og dit barn. 

Mange hilsner 

Trine 

Naturligopdragelse.dk Trine yder personlig rådgivning, i spørgsmål omhandlende opdragelsen, institutionslivet, trivsel, leg og børns sociale udvikling enten via e-mail eller ved at kommer ud i jeres hjem, hvor I føler jer trygge og derved bedre kan fortælle om de vanskeligheder I oplever. Endvidere holder Trine foredrag inden for 3 overordnet områder. Det, som hun kalder naturlig opdragelse, børn laver mad og natur oplevelser både med og uden et pædagogisk indhold.

Se Trines hjemmeside: www.naturligopdragelse.dk

Anmeld Citér

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.