Eksperthjælp: Savn er en naturlig del af livet

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

2.623 visninger
0 svar
0 synes godt om
30. maj

Trine Andreasen

Hej.
Jeg er bonusmor til en dejlig dreng på 6 år. Hans forældre blev skilt for 1,5 år siden, men der er godt samarbejde mellem alle parter. Han havde en stor reaktion på at flytte og i ny børnehave, og nu er han lige startet i fritidsordning, og her har vi mærket et skift i savnet til hans mor. Forældrene kørte 7-7 ordning til at starte med, men han havde det svært, og vi fik indført en 8-6 ordning. Dog med lidt modstand fra mor, da hun desværre synes. at det er hårdt at have dem, og ikke ønsker at have dem mere. Problemet er, at deres dreng simpelthen har så stort et savn til hans mor, og det er blevet rigtig slemt de sidste par gange, at han har været hos os. Moren siger, at der også er savn hos hende, men det kan slet ikke sammenlignes, når vi spørger ind til graden af det. Hos hende er det blot er par gange om ugen, at han siger, at han vil hjem til far, og det er slet ikke i den grad, som vi oplever hos os. Hos os tæller han ned hver dag, spørger mange gange om dagen og ofte græder han også flere gange om dagen. Det er så hårdt at være vidne til, og selvom der er godt samarbejde, er det frustrerende, at moren ikke forstår, hvor slemt det faktisk er. Det knuser mit hjerte at se ham så ked af det, og det er meget tydeligt, at han slet ikke trives. Men hvad gør man? Når mor ikke vil have ham mere end de 7-8 dage?Trines svar

Kære bonusmor 

 

Tak for dit spørgsmål.  Hvor er det dejligt at hører at du bekymre dig så meget for dit bonusbørn.

 

Vi kan ikke ændre noget som ligger uden for os selv og vores rammer.

 

Derfor kan du ikke ændre hvordan mor har det og hvordan hun oplever det at have sit barn i den pågældende ordning. 

 

Derfor vil jeg anbefale dig at gøre op med dig selv at dette er et vilkår du ikke kan ændre på.

 

Og så i stedet kigge på hvad du kan ændre.

 

Hvis han ikke trives hos jer og er ked af det hos jer, så skal I ændre noget.

 

Prøv at være nysgerrig på hvad det er der gør at mor er så god. Måske gør hun noget særligt som du også kan gøre. Måske er hans dyne blødere hos mor eller måske er det noget helt andet.

 

Men vær nysgerrig på hvad det er han mangler.

 

Er jeres rammer for løse eller faste? 

Taler i nok med ham og er stemningen god?

 

Du kan ikke ændre hans savn men du kan tage ansvar for at ændre jeres dagligdag så han trives mere.

 

At savne er en del af livet og det er noget vi alle oplever.

 

Derfor kan du også hjælpe ham med at håndtere savnet. Der findes bøger på biblioteket om savn og der findes forskellige redskaber du kan bruge afhængig af hvilken følelse savnet kommer fra. Om det er frygt eller glæde.

 

Det bliver for omfattende at gå videre ind i de forskellige redskaber her. Men du er velkommen til at kontakte mig hvis du er interesseret i at vi arbejder videre med hvordan I kan hjælpe ham.

 

Mange hilsner 

Trine 

Www.naturligopdragelse.dk  

 Trine yder personlig rådgivning, i spørgsmål omhandlende opdragelsen, institutionslivet, trivsel, leg og børns sociale udvikling enten via e-mail eller ved at kommer ud i jeres hjem, hvor I føler jer trygge og derved bedre kan fortælle om de vanskeligheder I oplever. Endvidere holder Trine foredrag inden for 3 overordnet områder. Det, som hun kalder naturlig opdragelse, børn laver mad og natur oplevelser både med og uden et pædagogisk indhold.

Se Trines hjemmeside: www.naturligopdragelse.dk

Anmeld Citér

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.