her 2 dejlige opskrifter som dufter skønt af jul.
 begge afprøvet her i weekenden:
 Honningbrød:
 500 gram honnning eller 3½dl sirup
 500 gram farin el. rørsukker
 1 liter kærnemælk
 2 æg
 1 kg. mel
 1 spsk natron
 2 tsk. stødt nellike
 2 tsk. stødt ingefær
 1 spsk stødt kanel
 1 spsk kardemomme
 ½kg havregryn
 2 dl. rosiner
 smelt honning/sirup og farin i en gryde, køl det af
 tilsæt kærnemælk og æg, og hæld det i en skål.
 tilsæt mel, krydderier, havregryn og rosiner og rør godt.
 kom bagepapir i en stor bradepande og fyld dejen i.
 sæt brødet midt i ovnen og tænd på 175. bagetid ca 45 min
 brødet afkøles og deles i 3 eller 4 lange brød som skæres i skiver og spises med koldt smør.
 brødet kan fryses.
 jeg bagte det uden rosiner, og honning blev skiftet helt ud med sirup. jeg kom halvt rørsukker og brun farin...og resultatet blev et meget lækkert og utroligt velduftende brød.
			 
			
			
			
			
				Anmeld