honningbrød og amerikansk smuldre- æblekage

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

2.442 visninger
2 svar
0 synes godt om
26. oktober 2009

Lone Jakobsen

her 2 dejlige opskrifter som dufter skønt af jul.

begge afprøvet her i weekenden:

Honningbrød:

500 gram honnning eller 3½dl sirup

500 gram farin el. rørsukker

1 liter kærnemælk

2 æg

1 kg. mel

1 spsk natron

2 tsk. stødt nellike

2 tsk. stødt ingefær

1 spsk stødt kanel

1 spsk kardemomme

½kg havregryn

2 dl. rosiner

smelt honning/sirup og farin i en gryde, køl det af

tilsæt kærnemælk og æg, og hæld det i en skål.

tilsæt mel, krydderier, havregryn og rosiner og rør godt.

kom bagepapir i en stor bradepande og fyld dejen i.

sæt brødet midt i ovnen og tænd på 175. bagetid ca 45 min

brødet afkøles og deles i 3 eller 4 lange brød som skæres i skiver og spises med koldt smør.

brødet kan fryses.

jeg bagte det uden rosiner, og honning blev skiftet helt ud med sirup. jeg kom halvt rørsukker og brun farin...og resultatet blev et meget lækkert og utroligt velduftende brød.

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

26. oktober 2009

Lone Jakobsen

Amerikansk smuldre æblekage

ca 600 gram æblegrød

2 tsk stødt kanel

1 dl. rosiner

1 dl. sukker

Smuldredej:

125 gram smør

125 gram mel

1 dl sukker

60 gram havregryn

 

smør et ovnfast fad og hæld æblegrøden i. drys med sukker, kanel og rosiner.

skær smøret i små stykker, bland det med mel, havregryn og sukker.

drys det over æblerne

bag det ved 200 grader i 30-40 min til kagen er gylden.

server med kold flødeskum eller cremefraiche

Anmeld

26. oktober 2009

Lone Jakobsen

nutche skriver:

Amerikansk smuldre æblekage

ca 600 gram æblegrød

2 tsk stødt kanel

1 dl. rosiner

1 dl. sukker

Smuldredej:

125 gram smør

125 gram mel

1 dl sukker

60 gram havregryn

 

smør et ovnfast fad og hæld æblegrøden i. drys med sukker, kanel og rosiner.

skær smøret i små stykker, bland det med mel, havregryn og sukker.

drys det over æblerne

bag det ved 200 grader i 30-40 min til kagen er gylden.

server med kold flødeskum eller cremefraiche



en god ide er at opbevare kagen på køl, og så lige lune et stykke i mickroovnen inden servering

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.