Eksperthjælp: Donorbarn

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

995 visninger
0 svar
0 synes godt om
31. august 2018

Gitte Sander

Hej Helene.
Jeg er skilt i 1/2 år efter 15 års forhold. Jeg er 40 år.
Jeg kommer fra Spanien. Jeg har en datter med min exmand.
Min fammilie bor i Spanien. Mine venner var vores venner, så nu har jeg ikke noget famillie i Danmark, ikke mange venner og min datter bor på skift hos mig og hos hendes far.
Jeg føller mig meget alene.
Jeg ønsker mig et barn til.
Jeg spekulerer om at få donor barn. Jeg er bare lidt bekymret om at den få ikke mange famillie. Mig selv kommer fra en lille famillie - jeg havde kun mor far og min søster. Og det var helt ok. Men min datter har en stor famillie fra hendes far side.
Er det egoistisk at ønske sig et barn? Er det ikke ok at have et barn man ønsker, elsker ... selvom der er ikke noget far eller bestefoældre i nærhen.

Mvh. MarcelaGittes svar

Hej Marcela,

Jeg har fået videresendt dit spørgsmål.

Det er meget forståeligt at du føler dig alene, når du efter 15 års forhold er blevet skilt og kun har din datter deltids.

Du spørger om det er egoistisk at ønske sig et barn. Mon ikke de fleste får børn af egoistiske grunde, altså for at opfylde et personligt behov for at få det barn, som de ønsker sig? Omvendt kan man sige, at hvis man har gode forhold og føler at man kan tilbyde barnet et godt liv, så er det jo også en gave til barnet at man byder det velkommen.

Jeg synes det er helt ok at have et barn som man ønsker, selvom der ikke er en far eller bedsteforældre i nærheden. Det er ikke afgørende for et barns trivsel at have en stor familie. Men du bør nok tænke dybt over om du har i sinde at få et barn for at det skal opfylde dit behov for ikke at føle dig alene, da det i givet fald kunne godt blive til en byrde for barnet, og det kunne også godt blive til en skuffelse, al den stund at børn kun er i hjemmet på forbifart og ikke har den opgave at skulle udfylde et tomrum for deres forældre.

Børn, hvis forældre ville føle sig meget alene, hvis ikke barnet tog sig af dem, kommer typisk til at døje med følelser af at være omklamret, invaderet eller kontrolleret, fordi de på en måde får lige i overkanten af omsorg, eller en lidt skæv form for omsorg, fordi forældrene har en bestemt mission på barnets vegne udfra egoistiske grunde. Men alene det at du er opmærksom på dette, siger mig, at du vil nok være en opmærksom mor, der vil være i stand til også at imødekomme dit barns behov for frihed og selvstændighed.

Derfor vil mit svar til dig være, at ja, selvfølgelig kan du få et barn alene og jeg synes også at du skal gøre det, men for både din egen og barnets skyld, ville jeg i dine sko samtidigt give mig selv den opgave at socialisere mere med andre mennesker, samt arbejde med at danne og vedligeholde relationer til andre voksne mennesker. For barnet har brug for en mor, der har et godt liv selv og som også kan være en god rollemodel i forhold til at skabe og vedligeholde relationer. Du kan gøre meget for at sørge for at dit barn ikke skal hjælpe dig med ikke at føle dig alene, ved at hjælpe dig selv med din forbundethed til andre mennesker, så det ikke bliver barnets åg.

Hvis det er svært for dig, kan du eventuelt vælge at gå i terapi med det.

Ønsker dig held og lykke med processen.

Vh.

GitteGitte modtager enkeltpersoner og par i terapi, ligesom hun afholder mindfulnessgrupper, udviklingsgrupper, samt weekend workshops for par. Hun er forfatter til bogen "Grib kærligheden"

Se Gittes hjemmesider: www.gittesander.dk og www.gribkærligheden.dk

Anmeld Citér

3 numre af Vores Børn + 2 LEGO Storage bokse.

Spar 384 kr.

Køb her for kun 229 kr.

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.