Eksperthjælp: Han holder sig til det sikre!

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

1.128 visninger
0 svar
0 synes godt om
16. februar 2018

Trine Andreasen

Marius er først lige begyndt på at tegne noget der skal ligne noget og han er ikke særligt god endnu. Men hver gang han tegner er menneske han kender uanset om det er mor, far, han selv, mormor eller andre så siger han de er kede af det. Han siger han kun kan tegne dem så de er kede af det.
Jeg mindes at have hørt at tegninger ofte afspejler børns følelser, er det rigtigt? Han er ellers en glad velfungerende dreng og vi er en velfungerende resosurcestærk familie så jeg kan ikke forstå hvis der skulle være noget galt ????
Eller er det bare for tidligt at tolke på når han først lige er begyndt at prøve at få det til at ligne noget? ?? Han er fra maj 14 ??Trines svar

Kære du

Tak for dit spørgsmål. Lad mig starte med, at sige, at børn er meget forskellige og derfor er det næste umuligt, at sige hvornår børn skal kunne tegne mere konkrete ting.

At Marius "først" er begyndt, at tegne nu er faktisk helt normal for drenge. Drenge er ofte længere tid om, at komme i gang med, at tegne end piger.

Det kan skyldes, at drenge som udgangspunkt udviklere sig langsommere end piger, hvilket kan ses ved at drenge ofte er mere umodne.

Og at tegne et menneske er en utrolig svær process. For, som du også kan se i Marius tegning så er der mange følelser forbundet med et menneske.

Det er rigtigt, at der findes forskellige former for tegneterapi og at særlig psykologer bruger børns tegninger til, at tolke usagte omstændigheder eller følelser hos børn der har været udsat for et traume.

Men det er ikke en teknik du kan overføre direkte. Du kan altså ikke konkludere, at fordi Marius tegner ked af det mennesker så er han selv ked af det.

Som du selv skriver så er han jo en glad dreng der trives så hold fast i det og gør det ikke til et problem.

Giv ham i stedet forskellige redskaber til, at kunne udvikle sin streg.

Det kan være du selv tegner glade mennesker. Eller mennesker hvor man kan se deres tænder. Prøv også at tegne dyr.

Og lad vær med, at fokusere på, at det er "forkert". Det der nemlig også ofte sker med børn der lærer noget nyt er, at de holde sig til det sikre.

Marius har lært, at tegne mennesker på en bestemt måde. Det har han lige lært og derfor holder han sig til det han kan. Med tiden bliver han mere sikker på det, at tegne og så vil han begynde, at eksperimentere med andre tegne former og figurer.

Derfor er det også vigtigt, at han tegner med andre, gerne børn, der er lige lidt mere trænet i at tegne end ham. På den måde vil han se hvor hans næste udviklingstrin er og bliver inspireret til, at komme der hen.

Hvis han kun tegner med dig eller andre voksne, som er god til at tegne kan der være for stort et spring i forhold til hvor han er og det han ser andre tegner. Hvilket kan gøre, at tegning bliver for uoverskueligt og derfor holder han sig til det sikre.

Jeg håber det giver mening eller er du velkommen til, at skrive igen.

Mange hilsner

Trine

www.naturligopdragelse.dkTrine yder personlig rådgivning, i spørgsmål omhandlende opdragelsen, institutionslivet, trivsel, leg og børns sociale udvikling enten via e-mail eller ved at kommer ud i jeres hjem, hvor I føler jer trygge og derved bedre kan fortælle om de vanskeligheder I oplever. Endvidere holder Trine foredrag inden for 3 overordnet områder. Det, som hun kalder naturlig opdragelse, børn laver mad og natur oplevelser både med og uden et pædagogisk indhold.

Se Trines hjemmeside: www.naturligopdragelse.dk

Anmeld Citér

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.