Eksperthjælp: Fokuser på Putterutinen i stedet!

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

853 visninger
0 svar
0 synes godt om
4. januar 2018

Trine Andreasen

Hej vi har en dreng på 2 år og 2 mdr, han har altid været dårlig til at sove. Han sover for det meste middagslur i vuggestuen og nogen gange her hjemme vi har i en lang periode ikke kunne få ham til at tage en lur med mindre vi skulle kører en længere tur i bilen.
Vi bruger 1-1 1/2 hver aften på at få ham til at sove, de dage han ikke har sovet til middag er tiden lidt kortere men stadig meget svært at få han til at blive liggende i sin seng og hvile sig så han kan falde i søvn.
Overvejer at droppe middagsluren helt? Men synes også det er lidt tidligt.
Vi går på værelset ca. 19.00-19.30 for at læse bog og han virker træt mens han kigger bogen.
Han virker ok frisk i løbet af dagen, også de dage han ikke sover.Kære Sommervejr

Tak for dit spørgsmål.

Søvn er det ofte et af de helt store problemer for mange forældre og det er desværre ofte sådan, at når først det bliver svært, bliver det som en nedadgående spiral.

Men søvn er af afgørende betydning for vores børn. Det er nemlig i søvnen at hjernen udvikler sig. Kroppen restituere. Og alle dagens sanseindtryk bliver bearbejdet.

Børn i aldren 2-3 år skal have mellem 11-13 timers søvn i døgnet. Timerne skal helst være sådan fordelt, at de fleste timer ligge om natten og at det er en sammenhængende søvn. 1-2 timer kan så ligge om dagen.

Så hvis I står op kl. 7 skal din søn gerne sove senest kl 19 og indnu tidligere hvis han ikke får en middagslur.

Derfor vil jeg ikke anbefale, at du dropper middagsluren endnu.

Forskningen viser faktisk også, at det ikke har den store forskel på puttetidspunktet, om barnet sover til middag eller ej. Børn, forudsat at de kan finde ud af at sove, sover nemlig så længe de har brug for det.

Derfor vil jeg i stedet fokusere på, at få skabt en god putterutine 

For det lyder ikke som om den ikke fungere helt så godt hos jer.

En putning skal helst ikke vare mere end en halv time.

Start med, at gøre det meget klart hvornår det er sove tid og hvornår det er legetid. Når det er sovetid taler I med dæmpet stemmer og er kedelige. Der skal ikke leges eller kildes. Der skal være mørkt i værelset og ingen form for skærm. Put på samme tid hver dag og følg samme rutine hver dag. Put altid samme sted. Vær også meget bevidst om hvad I laver sammen med din søn når han vågner. Igen er det vigtigt, at det ikke er for "sjove" ting i laver. Det kan nemlig gøre det svære, at blive ved med at sove.

Når I så har puttet, er det vigtigt, at sige til din søn, at nu skal han sove og så gå ud af værelset. Hvis han græder så lyt om det er fordi han er ulykkelig eller fordi han er utilfreds. Hvis han "bare" er utilfreds så lad ham ligge. Men hvis han bliver ked så gå ind til ham og trøst. Når han er rolig igen så gå igen.

Hvis han går ud af sengen er det vigtigt, at du følger ham tilbage og siger, at nu skal han sove  og så gå ud igen. De første mange gange skal du regne med, at gøre dette MANGE gange, før han bliver i sengen. Men bliv ved og tror på det så skal det nok lykkes.

Jeg håber det giver mening. Ellers er du velkommen til, at skrive til mig igen.

Mange hilsner

Trine

www.naturligopdragelse.dk

 

 

 Trine yder personlig rådgivning, i spørgsmål omhandlende opdragelsen, institutionslivet, trivsel, leg og børns sociale udvikling enten via e-mail eller ved at kommer ud i jeres hjem, hvor I føler jer trygge og derved bedre kan fortælle om de vanskeligheder I oplever. Endvidere holder Trine foredrag inden for 3 overordnet områder. Det, som hun kalder naturlig opdragelse, børn laver mad og natur oplevelser både med og uden et pædagogisk indhold.

Se Trines hjemmeside: www.naturligopdragelse.dk

Vedhæftede fotos (klik for at se i fuld størrelse)

Anmeld Citér

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.