Eksperthjælp: Normalt med marridt på udviklingstrin

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

931 visninger
0 svar
1 synes godt om
14. december 2017

Trine Andreasen

Hej Karen. Vi har en dreng på snart 14 måneder, han er en utrolig glad dreng og meget aktiv. Han har været i vuggestue siden han var syv måneder og han elsker det. Kan plejer at blive lang mellem 19 og 19.30 om aftenen og det går fint. Han får stadigvæk en godnat flaske der det virkelig har været svært at tage den fra ham. Han plejer at vågne kl 6 om morgenen, men mellem 4.30 og 6 vågner han mange hang og græder. I nat var helt forfærdeligt han har stort set ikke sovet, vågnet Ca hver halve time og græder og er helt utrøstelig, intet virkede. Det skal siges at han spiser godt i løbet at dagen og ikke er sulten før kl 7 så jeg tænker at det ikke er sult. Men hvad kan det være? Både at han altid er så urolig omellem 4.30 og 6 men også denne forfærdelige nat. Det gør så ondt at se din elskede søn så ked. Vi har været til lægen med ørene og det var fine. Når han sover i barnevogn sover han fint, han sover 2 gane om dage i alt 2,5 time og der er ingen problemer. Har du mon det formodning om hvad det kan være?
Hilsen de lidt urolige forældre.Trines svar

Kære jer

Du har fuldstændig ret. Der findes ikke noget værre end, at se dem man elsker er ked af det. Puha.

Jeg vil dog sige, at det er helt normalt, at børn gennemgår forskellige udviklingstrin og, at disse udviklingstrin kan give søvnforstyrrelser. Eller forstyrrelser på anden vis for eksempel ved utilpashed, nemmer ved græd eller manglende appetit.

Når disse udviklingstrin indtræffer er det vigtigt ikke, at gøre det til et stor problem. Observer, at der sker en ændring i dit barns adfærd. Vær sikker på, at det ikke er grundet sygdom. Og vær der så bare for dit barn. Uden panik. For panik hjælper ikke dit barn med, at finde ro.

Søvnen gennemgår 4 faser og det er i den sidste REM søvn, at man drømmer og har nemt ved, at vågne. Disse 4 faser gennemgås flere gange i løbet af natten.

Det lyder, som om det er i denne fase, at din søn vågner.

Børn er, som små paraboler der suger information og sanseindtryk til sig. Alle disse sanseindtryk og informationer bliver bearbejdet om natten og udløser ofte mareridt.

Ikke fordi dit barn har oplevet noget skræmmende men fordi der er så mange indtryk, at hjernen komme på overarbejde. Og det kan give mareridt.

Når din søn vågner af et mareridt er det vigtigste, du kan gøre, at være rolig. Trøst ham, gerne i sengen hvis det kan lade sig gøre. Med en hånd på brystet eller nusse ham. Tag ham op hvis ham er meget ked. Vug ham og sig de samme ord, som du siger når han skal sove. Det er en velkendt rutine og giver ham tryghed.

Og så tjek med lågen om der ikke er en sygdom på vej.

Jeg ønsker jer alt det bedste.

Mange hilsner

Trine  

www.naturligopdragelse.dkTrine yder personlig rådgivning, i spørgsmål omhandlende opdragelsen, institutionslivet, trivsel, leg og børns sociale udvikling enten via e-mail eller ved at kommer ud i jeres hjem, hvor I føler jer trygge og derved bedre kan fortælle om de vanskeligheder I oplever. Endvidere holder Trine foredrag inden for 3 overordnet områder. Det, som hun kalder naturlig opdragelse, børn laver mad og natur oplevelser både med og uden et pædagogisk indhold.

Se Trines hjemmeside: www.naturligopdragelse.dk

Anmeld Citér

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.