Eksperthjælp: Tal med forældrene!

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

989 visninger
0 svar
0 synes godt om
27. juni 2017

Trine Andreasen

Hej! Vores søn er startet i førskole og trives fint. Han har også leget med nogle af de andre børn uden for skoletiden og det er jo fint. Vi har dog en bekymring angående dette da vores søn har været hjemme hos en kammerat, hvor de tager lidt let på tingene. Som udgangspunkt er det ok med os og vi kan godt lide familien, men sidste gang havde børnene set flere voldelige film (som er egnet fra 12 år). Vistnok uden voksen tilstedeværelse. Det synes vi ikke om. Men det kan jo smutte og vores søns kammerat har sikkert også gerne villet "vise sig". Nu vil vores søn gerne hjem til drengen igen fordi han vil se de seje film. Vi har sagt at de kan lege her næste gang. Men det gider vores søn ikke. Drengene har ellers leget sammen flere gange tidligere, så det synes vi er lidt træls. Vi synes ikke de kun skal se film sammen, ej heller skal det være sådan at vores søn kun vil derhen for at se ting, han ikke må se herhjemme. Har du et godt råd? Skal vi bare se tiden an, skal vi insistere på at de er her, skal vi snakke med den anden drengs forældre om det?Trines svar

Kære du

Tak for dit spørgsmål og undskyld det lidt sene svar. Havde lige en lille ferie.

Du skal først og fremmest tale med din søn. Prøv og spørg ind til hvorfor han gerne vil lege over hos hans kammerat. Er det fordi de må se film eller er der en anden grund?

Hvis det er fordi han gerne vil se disse film så tag en snak om det. Fortæl hvorfor I synes det er vigtigt at han ikke ser den slags film før han er gammel nok og fortæl også hvorfor der er censur på film.

Når du har talt med din søn så tal med hans kammerats forældre.

Måske var det en smutter. Måske tænker de ikke det samme som dig. Måske vil de gerne understøtte det gode venskab de to drenge er ved at udvikle.

Det ved du ikke før du taler med dem.

Stå ved hvorfor det er vigtigt for dig at han ikke ser den slags film. Og spørg om I kan lave en aftale om at drengene ikke ser den slags film når de er sammen.

Min erfaring siger mig at de fleste gange så kommer man langt med at tale åbent om hvad der trygger en.

Når det så er sagt så er det også en god ide at tilbyde et fedt alternativ.

Måske kan du tage dem med i svømmehallen, spille fodboldt med dem, sørger for der altid er en lækker(sund) snack eller noget fjerde.

Og hvis det ikke lykkes, med hverken forældrene eller med de gode alternativer så sig fra. Sig at du ikke vil have at han er sammen med sin kammerat når det skal være på den måde.

Det er vores ansvar som de voksne at give børnene de værdier som vi finder rigtige. Og derfor er det også vores lod i livet at sige NEJ!

Mange hilsner

Trine

www.naturligopdragelse.dk 

 Trine yder personlig rådgivning, i spørgsmål omhandlende opdragelsen, institutionslivet, trivsel, leg og børns sociale udvikling enten via e-mail eller ved at kommer ud i jeres hjem, hvor I føler jer trygge og derved bedre kan fortælle om de vanskeligheder I oplever. Endvidere holder Trine foredrag inden for 3 overordnet områder. Det, som hun kalder naturlig opdragelse, børn laver mad og natur oplevelser både med og uden et pædagogisk indhold.

Se Trines hjemmeside: www.naturligopdragelse.dk

Anmeld Citér

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.