Eksperthjælp: Far magter ikke at tage sig af søn

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

1.000 visninger
0 svar
3 synes godt om
19. januar 2017

Gitte Sander

Jeg fandt ud af i dag, at min kæreste nogle gange reelt ikke magter at tage sin søn når han kommer hjem fra arbejde.. Primært når han har været oppe kl 6 i nogle dage.. Det syns jeg ikke helt han kan være bekendt at føle eller sige, for han vælger selv at gå sent i seng, hvorimod jeg prøver at lægge mig til at sove ved en 22 tiden, hvor baby sover, men klokken ender altid med at blive 23.30-00.30 før baby reelt sover for natten og jeg så kan sove.. Han vågner igen mellem 6.30-07.00 og så er dagen i gang.. Jeg kan ikke sove når han sover om dagen, fordi han kun sover 20-30 min af gangen, så skal han vugges videre i søvnen, så jeg får reelt kun 6-7,5 times søvn.. Jeg blev faktisk helt sur indeni, for det synes jeg slet ikke at han kan være bekendt, reelt ikke at ville aflaste mig lidt, når han så kommer hjem.. Han gør det dog uden brok, men nu hvor det kom på bordet i dag da sp var her, så har han jo holdt det for sig selv, men ved at sige det i dag, mens hun var her, sætter jo nogle ting i gang.. Er jeg forkert at have det sådan? Mangler jeg forståelse? Eller er det bare forkert af ham at have det sådan?Gittes svar

Hejsa 38218,

Jeg tror du skal prøve at se om du mentalt kan hoppe over i hans sko og forsøge at leve ind i hvordan din kæreste har det. Det er jo mere end forståeligt, at du selv er træt, når du ikke får mere søvn end du gør. Men samtidigt er det i mine øjne også meget forståeligt at din kæreste kan være så træt efter arbejde at han dårligt orker at tage sig af drengen. Du skriver at han gør det jo alligevel. Godt så.

Der er ikke nogen af jer, der er forkerte, I er begge to helt rigtige - og i øvrigt tror jeg meget almindelige småbørnsforældre. Det er hårdt at have en lille og man kan blive meget træt og udmattet.

Set fra mit perspektiv kan det man føler eller den måde man har det på iøvrigt aldrig være forkert, og det er rigtigt vigtigt at kunne tale om hvordan man har det uden at blive gjort forkert. 

Så hvis jeg var dig ville jeg se sådan på det, at godt at I har fået lejlighed til at lufte hvordan I hver især har det, så I ved lige mere om det og kan forstå hinanden bedre.

Jeg tror ikke at du behøver blive forskrækket over at han siger det højt. Det ville på en måde være mere farligt, hvis han ikke sagde det, men bare gik rundt og følte det. Det er sundt og godt - ikke mindst for mænd - at fortælle om hvordan man har det.

Jeg tror slet ikke at det handler om, at han ikke vil aflaste dig, når han kommer hjem. Tværtimod tror jeg rigtig gerne at han vil aflaste dig, og måske er ked af nogle gange at mangle energi. De fleste mænd vil meget gerne gøre deres kone (og barn) glad og tilfreds, og bliver bare frustrerede over, hvis de føler sig utilstrækkelige eller udmattede.

Håber det giver lidt.

Mange hilsener,

GitteGitte modtager enkeltpersoner og par i terapi, ligesom hun afholder mindfulnessgrupper, udviklingsgrupper, samt weekend workshops for par. Hun er forfatter til bogen "Grib kærligheden"

Se Gittes hjemmesider: www.gittesander.dk og www.gribkærligheden.dk

Anmeld Citér

3 numre af Vores Børn + 2 LEGO Storage bokse.

Spar 384 kr.

Køb her for kun 229 kr.

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.