pandekage opskrift :)

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

1.432 visninger
9 svar
0 synes godt om
7. oktober 2016

debbie19

Hej. håber en af jer sidder med en god opskrift på pandekager.. har ofte været uheldig med de opskrifter jeg selv har fundet..

enten klister de fast og er klæb trods godt med fedtstof på panden... eller også bliver de så sprøde at de ikke er gode... mit eneste krav der må ikke være øl i skal bruges til is 

Anmeld Citér

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

7. oktober 2016

Troldemommi

debbie19 skriver:

Hej. håber en af jer sidder med en god opskrift på pandekager.. har ofte været uheldig med de opskrifter jeg selv har fundet..

enten klister de fast og er klæb trods godt med fedtstof på panden... eller også bliver de så sprøde at de ikke er gode... mit eneste krav der må ikke være øl i skal bruges til is 



250 g hvedemel

2 æg

5 de mælk 

2 spiseske sukker

2 teske vaniliesukker 

1 strejf salt

lidt olie 

 

Det er den opskrift jeg altid bruger 

olien gør at den ikke gror fast på panden. 

Anmeld Citér

7. oktober 2016

Nel

jeg laver altid pandekager ud fra øjemål, det synes jeg faktisk er nemmest. Så kan jeg altid tilføje mere/mindre mel/mælk alt efter hvor stor en portion jeg vil lave, og desuden regulere dejen hvis den er for tyk/tynd.

Jeg bruger 2 æg, ca. 1,5-2 tsk kardemomme, 1 tsk. vanillesukker, en knivspids salt. En til to spiseske sukker, alt efter hvor søde de skal være

Mælk

Mel

Jeg pisker først æggene med alle de små ingredienser, så hælder jeg en sjat mælk i og derefter et par spiseskeer mel. Det skifter jeg så lidt imellem, lidt mere mælk, så lidt mere mel indtil jeg synes portionen er stor nok. Og så skal den bare lige reguleres efter om jeg synes den er for tynd (mere mel i) eller for tyk (mere mælk i)

Evt. laver jeg en lille tester på panden, for at se om dejen fordeler sig som den skal.

Jeg bruger desuden altid smør på panden og ikke i dejen. En lille bitte klat til hver pandekage

 

Anmeld Citér

7. oktober 2016

debbie19

Nel skriver:

jeg laver altid pandekager ud fra øjemål, det synes jeg faktisk er nemmest. Så kan jeg altid tilføje mere/mindre mel/mælk alt efter hvor stor en portion jeg vil lave, og desuden regulere dejen hvis den er for tyk/tynd.

Jeg bruger 2 æg, ca. 1,5-2 tsk kardemomme, 1 tsk. vanillesukker, en knivspids salt. En til to spiseske sukker, alt efter hvor søde de skal være

Mælk

Mel

Jeg pisker først æggene med alle de små ingredienser, så hælder jeg en sjat mælk i og derefter et par spiseskeer mel. Det skifter jeg så lidt imellem, lidt mere mælk, så lidt mere mel indtil jeg synes portionen er stor nok. Og så skal den bare lige reguleres efter om jeg synes den er for tynd (mere mel i) eller for tyk (mere mælk i)

Evt. laver jeg en lille tester på panden, for at se om dejen fordeler sig som den skal.

Jeg bruger desuden altid smør på panden og ikke i dejen. En lille bitte klat til hver pandekage

 



tusind tak  

jeg kommer aldrig fedtstof i mon det der den går galt. har altid mel.æg og mælk osv i... og så plejer jeg at stege i becel. da jeg er ret kræsen hvad angår margarine 

god weekend  

Anmeld Citér

7. oktober 2016

Nel





tusind tak  

jeg kommer aldrig fedtstof i mon det der den går galt. har altid mel.æg og mælk osv i... og så plejer jeg at stege i becel. da jeg er ret kræsen hvad angår margarine 

god weekend  



Jeg tror nu becel på panden er fint, jeg synes aldrig det har fungeret for mig når det kom i dejen.

Hvis du oplever at dejen ikke vil fordele sig på panden (dvs. der skal mere mælk i), eller omvendt at den skøjter for meget rundt uden at ville samle sig, så vær ikke "bange" for at putte mere mel eller mælk i. mængden af mel og mælk gør ikke noget ved smagen, så det er egentlig ikke afgørende hvor meget der kommer i, det er mere konsistensen af dejen som kan gøre det svært at arbejde med den. 

hvis jeg var dig, ville jeg eksperimentere med det. Bliver pandekagen for sprød, så har den fået længe på panden og klistrer den fast, så er dejen for tynd

Også god weekend til dig, og held og lykke med pandekagebagningen

Anmeld Citér

7. oktober 2016

AnoMom

debbie19 skriver:

Hej. håber en af jer sidder med en god opskrift på pandekager.. har ofte været uheldig med de opskrifter jeg selv har fundet..

enten klister de fast og er klæb trods godt med fedtstof på panden... eller også bliver de så sprøde at de ikke er gode... mit eneste krav der må ikke være øl i skal bruges til is 



Laver altid: 

4 æg

4 dl mel

4 dl mælk

4 skefulde sukker 

Anmeld Citér

7. oktober 2016

debbie19

AnoMom skriver:



Laver altid: 

4 æg

4 dl mel

4 dl mælk

4 skefulde sukker 



hvor mange svare den ca til ? 

Anmeld Citér

7. oktober 2016

AnoMom

debbie19 skriver:



hvor mange svare den ca til ? 



Det afhænger af hvor stor panden man bruger er. Og hvor tykke man laver dem. Men på en rigtig pandekage pande får jeg 15-20 stk :-)

Anmeld Citér

7. oktober 2016

debbie19

tusind tak for alle de gode svar må heller igang så der er lune pandekager til eftermiddagskaffe... 

God weekend til jer alle  

Anmeld Citér

7. oktober 2016

Leneur

Bruger Rasmus Klump pandekageopskrift. Min datter synes de er næsten lige så gode som mormors og det er stort. Den kan googles. 

Anmeld Citér

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.