Anonym skriver:
Hej
Min datter skal på spejderlejr snart, og jeg skal bage nogle boller til dem - men hvilken opskrift vil I anbefale? Jeg tænker umiddelbart at der gerne må være lidt "gods" i bollerne - men samtidig skal de ikke blive hurtigt tørre eller kedelige
Kan I hjælpe?
Grovboller
Det du skal bruge:
340 g grahamsmel
80 g havregryn
150 g hvedemel
50 g gær
2 dl vand
2 dl mælk
1 dl olie
1 æg
1 tsk salt
1 æg/mælk til pensling
Evt. kerner
Fremgangsmåde:
Start med at opløse gæren i vandet. Når alt gær er opløst tilsættes mælk, olie og æg og der røres godt rundt
Tilsæt da grahamsmel, salt og havregryn og bland godt
Hvedemel tilsættes herefter lidt efter lidt (hold lidt tilbage til æltningen)
Vendt dejen ud på bordet og ælt den igennem (dejen skal ikke være for tør), herefter skal den hæve i 30 minutter.
Del dejen i 15-20 stykker, og rul dem til boller. Læg bollerne på en bradepande, beklædt med bagepapir.
Lad efterhæve imens ovnen bliver varm (skal bages på 190 grader varmluft)
Pensel bollerne med æg/mælk og kom evt. diverse kerner på toppen
Bages i ca. 15 min.
Isabell (Nov. 2009)
Elina (Sep. 2012)
Adrien (Juni 2020)
Anmeld
Citér