Her er min absolut ynglings opskrift på en gulerodskage. Den bliver lækker og svampet.
Hvis man ikke er til gulerod kan man bruge squash eller æbler eller hvad lysten/trangen nu kan bringe
Man skal bruge:
- 300 g fint revet gulerødder
- 3 æg
- 225 g sukker
- 1/2 dl smags neutral olie
- 1 knsp. Salt
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 1/2 tsk kanel
- 1 tsk Vanilje sukker
- 150 g mel
- Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
- Vend olien i.
- Bland alle de tørre ingredienser i og vend det i.
- Hak gulerødder (jeg propper dem i min juicer og bruger saften og de fint revet gulerødder og vend dem i.
- Kom kagen i en smurt form på ca 1 1/2 L.
- Bag kagen i ovnen 50 min ved 175 g. Jeg bruger varm luft.
Jeg bruger røremaskine når jeg laver den. Så æg og sukker med piskeris. Olie og de tørre med k-spaden på laveste hastighed. Gulerødderne vender jeg i med dej skraber.
Men det kan lige så nemt gøres med en eller pisker og en dejskraber.
Kagen kan spises uden noget på, men jeg er til en syrlig glasur, så som appelsin eller citrin saft med Flormelis. For en tykkere glasur, laver jeg den i en gryde med saften, lidt smør og Flormelis.
Man kan også gå den klassiske ved med flødeost på toppen.
God fornøjelse 

Anmeld
Citér