Jeg plejer altid at bruge denne opskrift - Den er helt formidabel:
Mariannes cookies:
Forvarm ovnen til 225 grader.
75 gr blødt smør
100 gr sukker
1 tsk salt
- Røres grundigt sammen.
50 gr brun farin
1 æg
- Tilsættes
130-150 gr hvedemel
1-2 tsk vanillesukker
1 tsk bagepulver
- Røres sammen, i en separat skål, og vendes i dejen.
150-200 gr chokolade
- Hakkes groft og tilsættes
Sæt halvanden-to spsk dej per cookie på en bageplade. Husk at de hæver og flyder ud, så lav god plads. Bag kagerne øverst i ovnen ved 225 grader i 6-7 minutter til de er gyldne.
Dejen kan med fordel også fryses og gemmes. Lav lange pølser rullet ind i vita wrap (pas på, og undgå så mange rynker som muligt, det gør det nemmere når dejen senere skal bruges), og frys dem. Når dejen skal bages, forvarmes ovnen som normalt, og man skærer ganske enkelt "skiver" svarende til halvanden spsk dej ud af pølsen, og placerer på bagepladen. Øg bagetiden med et par minutter, men hold godt øje med dem under bagningen, så de ikke får for meget.
Anmeld
Citér