Eksperthjælp: Favoritside

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

1.151 visninger
1 svar
0 synes godt om
27. april 2016

Kari Skovmand

Hej. Vores dreng på godt 3 mdr. har en yndlingsside. For 1,5 måned siden blev jeg opmærksom på at hver gang jeg tog ham op og lagde ham ned, var hans hoved til venstre. Også når han sov. Det har ikke altid været sådan, da vi i starten var gode til at putte han med hovedet til begge sider.
Vi har "trænet" ham og han kan sagtens kigge til højre både på ryggen og på maven og når han sidder hos os eller vi holder ham. Når vi putter ham kigger han lige op, men når han falder i søvn falder hovedet altid til venstre, også selvom vi ligger noget der - han får skubbet sig fri så hovedet kan komme til den side.
I løbet af natten sover han dog engang imellem med hovedet lidt til højre.
Hans hovede har ikk på noget tidspunkt været fladt.
Bør vi få ham tjekket eller skal vi bare fortsætte med at øve med ham, så han "husker" og øver at kigge til højre?

Hilsen TinaKaris svar

Kære Tina!

Tak for din henvendelse.

Når I skal vurdere, om jeres søns kraniefacon er påvirket af favoritsiden, skal I helst kigge på hans hoved oppfra, som f.eks. hvis han sidder på skødet af den ene forælder, og den anden står ind over ham og kigger ned på kraniet. Her skal I se efter, om der er symmetri hele vejen rundt på kraniet, om panden er lige, om baghovedet runder symmetrisk på højr og venstre side, og om ørerne sidder i lige lang afstand fra næsen.

Hernæst er det også vigtigt, at jeres søn er i generel trivsel. En låst nakke kan - udover favoritside - medføre påvirket humør, forsinket motorik (f.eks ikke glad for at ligge på maven og løfte hovedet, hoved - og evt krop - hælder til den ene side) eller forstyrret søvn.

Hvis I kan udelukke alt det ovennævnte, kan I roligt fortsætte med at træne jeres søn som I hidtil har gjort, men hvis I er usikre på en eller flere af de ovennævnte parametre, synes jeg I skal få ham undersøgt af en kiropraktor med erfaring i behandling af børn.

Håber mit svar er fyldestgørende - ellers skriver du bare igen :-)

Held og lykk

Bedste hilsner

KariKari tilbyder grundig undersøgelse, kiropraktisk behandling og vejledning af ovennævnte problemer. Hun har klinik i Kolding, men har et godt kendskab til andre børnekiropraktorer rundt om i landet, og kan derfor henvise til en kiropraktor tæt på dig.

Se Karis hjemmeside: FlicFlac.dk

Anmeld Citér

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

27. april 2016

Bissen

Profilbillede for Bissen

Vi fik af fysioterapeuten det råd at ligge et sammenrullet håndklæde, rispose eller lign. Under modsatte skulder når hun skulle sove, så falder hovedet automatisk til den anden side. 

Så i jeres tilfælde noget under venstre skulder så hovedet falder til højre. 

Anmeld Citér

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.