hjælp til billig madplan!?

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

1.145 visninger
9 svar
10 synes godt om
1. oktober 2015

Kay

Kom med jeres bedste "BILLIGE mad løsninger"

 

Vi har fået en ordentlig efter regning på el (efter vi flyttede sidste år) havde godt regnet med at vi skulle betale mere da der før boede et ældre ægtepar uden pc og tørretumbler osv. Men ikke helt så meget

 

Vi vil prøve at "æde den i et stykke" og derfor skal der spares på mad og diverse, ja vi har jo i forvejen en 1 års fødselsdag i denne måned der er inviteret til, men den klare vi nok... 

 

Men inspirer gerne med billige retter, og retter der kan strækkes langt �� 

 

Min hjerne er tilbage til studie tiden og tænker pasta med ketchup  vi har også en masse grødris fra da en butik lukkede og solgte alt til 70% så risen grød 1 gang om ugen er planlagt 

vi har også nogle svine mørbrad lignede i fryseren købt på tilbud så tænker mørbrad bøffer med rugbrød og evt noget mørbradgryde/med grøntsags rester af hvad der nu er 

Anmeld Citér

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

1. oktober 2015

hannetheis

Profilbillede for hannetheis
Kay skriver:

Kom med jeres bedste "BILLIGE mad løsninger"

 

Vi har fået en ordentlig efter regning på el (efter vi flyttede sidste år) havde godt regnet med at vi skulle betale mere da der før boede et ældre ægtepar uden pc og tørretumbler osv. Men ikke helt så meget

 

Vi vil prøve at "æde den i et stykke" og derfor skal der spares på mad og diverse, ja vi har jo i forvejen en 1 års fødselsdag i denne måned der er inviteret til, men den klare vi nok... 

 

Men inspirer gerne med billige retter, og retter der kan strækkes langt �� 

 

Min hjerne er tilbage til studie tiden og tænker pasta med ketchup  vi har også en masse grødris fra da en butik lukkede og solgte alt til 70% så risen grød 1 gang om ugen er planlagt 

vi har også nogle svine mørbrad lignede i fryseren købt på tilbud så tænker mørbrad bøffer med rugbrød og evt noget mørbradgryde/med grøntsags rester af hvad der nu er 



kylling er godt til mange ting.

i denne uge har jeg kogt kylling brugt vandet til suppe med urter og som billigt alternativ i stedet for kødboller får vi gerne pasta til. Laver gerne en stor mængde så der er til to dage eller til fryseren.

kyllinge kødet har vi brugt til tarteletter.

kartoffel og tomat laver vi også meget suppe af.

svensk pølseret er også nemt og billigt.

en aften med madkurv(rugbrød) på et tæppe på børneværelset er også hyggeligt.

var lige hvad jeg kunne komme på.

Anmeld Citér

1. oktober 2015

tribk

Kay skriver:

Kom med jeres bedste "BILLIGE mad løsninger"

 

Vi har fået en ordentlig efter regning på el (efter vi flyttede sidste år) havde godt regnet med at vi skulle betale mere da der før boede et ældre ægtepar uden pc og tørretumbler osv. Men ikke helt så meget

 

Vi vil prøve at "æde den i et stykke" og derfor skal der spares på mad og diverse, ja vi har jo i forvejen en 1 års fødselsdag i denne måned der er inviteret til, men den klare vi nok... 

 

Men inspirer gerne med billige retter, og retter der kan strækkes langt �� 

 

Min hjerne er tilbage til studie tiden og tænker pasta med ketchup  vi har også en masse grødris fra da en butik lukkede og solgte alt til 70% så risen grød 1 gang om ugen er planlagt 

vi har også nogle svine mørbrad lignede i fryseren købt på tilbud så tænker mørbrad bøffer med rugbrød og evt noget mørbradgryde/med grøntsags rester af hvad der nu er 



Jeg ved ikke hvordan det er hos jer, men hos os er problemet ikke så meget aftensmaden. Vi spiser relativt billige og børnevenlige retter, og rigtig mange retter kan strækkes i to dage. Vi bruger også (tit) for mange penge pr. måned, og jeg har "analyseret" vores indkøbsvaner de sidste mange måneder, så jeg har en hel del tips til at spare. Jeg er så ikke skidegod til at følge mine egne råd, med det er en anden historie Vi er også nødt til at hanke op i os selv i den her måned, da jeg lige er kommet på dagpenge (fra su) og kun har fået for 14 dage! Det betyder at vores husholdningsbudget ca. er halveret

Anyways, her er mine tips:

  • Spis lidt mindre og spis brød til. Hvis du, inden i går til bords, vurderer at aftensmaden med (meget) god vilje kan strækkes til to dage, så øs mindre op på tallerkenen og spis et stykke brød til. Hvis du ikke bliver helt mæt, så overvej om du ikke alligevel overlever.
  • Spis en lille portion, spis langsomt og spis så det barnet levner til sidst. Det er alligevel nok lidt klamt med en 1 årig, men jeg har en 4 årig. Så kan det gå an
  • Drop mellemmåltider og snacks. Medmindre du altså alligevel har det i huset - så bare spis. Men lad være med at købe nye, du overlever. Barnet får sine snacks - du kan evt. spise det han/hun levner (igen, hvis det ikke er for klamt)
  • Det der er i huset skal spises. Få brugt alt det der står bagerst i skabet (grødrisen, som du selv nævner, og andre ting der har stået der i månedsvis) Der kan godt gå sport i at få ryddet skabene. Menuen bliver muligvis speciel, men vi sparer
  • Køb kun det i spiser. Overvej nøje om en vare du er ved at putte i kurven, oprigtig er noget i spiser - og får spist op. Her i huset er det f. eks. fysisk umuligt at spise et helt broccoli, der ryger minimum halvdelen i skralderen. Jeg køber så ikke broccoli. Vi kan heller ikke rigtig lide det, men det er jo så sundt. Man kan få dem i frosne buketter, så er der ingen spilde og det smager lige så hæsligt som de friske.
  • Smid INTET ud. Selv de mindste rester skal gemmes. Og spises!
  • Når du skal spise morgenmad og frokost, så kig i dit køleskab og tag det som er i mest overhængende fare for at ryge ud. En lille bitte rest kødsovs, et stykke brød til og en pære der skal spises NU, er et udmærket måltid. Kedeligt og lidt mærkeligt?, ja, men så er de penge sparet!
  • Toiletpapir, shampoo, sæbe, tandpasta, vaskepulver, opvaskemiddel, bind osv. er meget billigere hvis man vælger discount. Toiletpapiret er slet ikke så slemt som man forestiller sig, og til 10,95 i stedet for 30 kr. så må man lige ofre sig lidt i sagens tjeneste. Tandpasta overrasker: En tube med 125 ml. koster knap 6 kr. i fakta, mens colgate koster 20-30 kr. for 2x 75 ml.
  • Køb flest langtidsholdbare varer, og mindst med kort holdbarhed. Gælder særligt grøntsager. Drop de fine salattyper og sarte grøntsager der ikke holder mere end et par dage. Der er alt for stor risiko for at de ryger ud.
  • Fyld skabet godt op med dåsepålæg, som tun, makrel og torskerogn og køb kun lidt fersk pålæg. Sørg så for at det ferske bliver spist først og dåsemaden sidst, henover en uge f.eks. Køb evt. dåsepålæg ind først på måneden, og køb nok så der er til den sidste uges tid.
  • Hvis der er problemer med at få brødet til at holde uden at blive dårligt, så frys med det samme halvdelen af brødet. Så varer det hele ugen.
  • Min erfaring er at det ikke betaler sig at bage selv. Discountbrødet er lige så fint som mærkevarerne. Sikkert ikke sundere, men det er heller ikke formålet i denne her måned. Hjemmebag bliver tørt før man ser sig om, fabriksbrød holder skræmmende længe!
  • Drop mælk, juice og andre købe-drikkevarer. Gælder kun voksne. Voksne får ikke akut knogleskørhed af at droppe mælk i en måned  Drik vand, og drik meget af det, så skulle man også blive mindre sulten (som om!)
  • HOLDSÅOP med at købe alt det slik!!! (Den var til mig selv - vi bruger i snit 700 kr. om måneden på alskens guf)
  • Der er æblesæson, undersøg om nogen giver væk af deres høst. Vi har fået en kæmpekasse af svigerfar (æbler + pærer). Så sparer vi alt andet frugt væk. Det bliver ensformigt, men sådan bliver det! Og kun i en periode, jo...
  • Hav altid en flaske vand og kiks eller lignende (langtidsholdbar) snacks i tasken, hvis nu du eller barnet pludselig er ved at dø af sult. Så undgår man at skulle fare i nærmeste 7/11 og give overpriser for lidt vand og en noget spiseligt.
  • Stræk frikadellefarsen så langt som muligt med havregryn og fintrevet grønt, lav dellerne en lille my mindre, så får du flere af dem. Jeg får over 20 frikadeller ud af 500 g kød. Når i har spist, så smid resten af dellerne i fryseren, til sidst på måneden. Hvis de ryger i køleskabet, så bliver de bare snacket væk, og ikke brugt til aftensmaden (taler af erfaring her, intet er bedre end kolde frikadeller)
  • Start måneden ud med at lave store portioner aftensmad og frys halvdelen til sidst på måneden. Det kan bedst betale sig at bruge flest penge på mad først og fryse ned, ift. at dele det op i lige beløb hver uge. Så ender man nemlig med pasta+ketchup de fleste dage...Køb stort ind og stræk det hele måneden.

Ih, jeg bliver helt motiveret nu Vi KAN GODT!!

Anmeld Citér

1. oktober 2015

Kay

hannetheis skriver:



kylling er godt til mange ting.

i denne uge har jeg kogt kylling brugt vandet til suppe med urter og som billigt alternativ i stedet for kødboller får vi gerne pasta til. Laver gerne en stor mængde så der er til to dage eller til fryseren.

kyllinge kødet har vi brugt til tarteletter.

kartoffel og tomat laver vi også meget suppe af.

svensk pølseret er også nemt og billigt.

en aften med madkurv(rugbrød) på et tæppe på børneværelset er også hyggeligt.

var lige hvad jeg kunne komme på.



tak den med mad kurv tænker jeg er rigtig god til at kamuflere en kedelig rugbrøds aften

Anmeld Citér

1. oktober 2015

Kay

tribk skriver:



Jeg ved ikke hvordan det er hos jer, men hos os er problemet ikke så meget aftensmaden. Vi spiser relativt billige og børnevenlige retter, og rigtig mange retter kan strækkes i to dage. Vi bruger også (tit) for mange penge pr. måned, og jeg har "analyseret" vores indkøbsvaner de sidste mange måneder, så jeg har en hel del tips til at spare. Jeg er så ikke skidegod til at følge mine egne råd, med det er en anden historie Vi er også nødt til at hanke op i os selv i den her måned, da jeg lige er kommet på dagpenge (fra su) og kun har fået for 14 dage! Det betyder at vores husholdningsbudget ca. er halveret

Anyways, her er mine tips:

  • Spis lidt mindre og spis brød til. Hvis du, inden i går til bords, vurderer at aftensmaden med (meget) god vilje kan strækkes til to dage, så øs mindre op på tallerkenen og spis et stykke brød til. Hvis du ikke bliver helt mæt, så overvej om du ikke alligevel overlever.
  • Spis en lille portion, spis langsomt og spis så det barnet levner til sidst. Det er alligevel nok lidt klamt med en 1 årig, men jeg har en 4 årig. Så kan det gå an
  • Drop mellemmåltider og snacks. Medmindre du altså alligevel har det i huset - så bare spis. Men lad være med at købe nye, du overlever. Barnet får sine snacks - du kan evt. spise det han/hun levner (igen, hvis det ikke er for klamt)
  • Det der er i huset skal spises. Få brugt alt det der står bagerst i skabet (grødrisen, som du selv nævner, og andre ting der har stået der i månedsvis) Der kan godt gå sport i at få ryddet skabene. Menuen bliver muligvis speciel, men vi sparer
  • Køb kun det i spiser. Overvej nøje om en vare du er ved at putte i kurven, oprigtig er noget i spiser - og får spist op. Her i huset er det f. eks. fysisk umuligt at spise et helt broccoli, der ryger minimum halvdelen i skralderen. Jeg køber så ikke broccoli. Vi kan heller ikke rigtig lide det, men det er jo så sundt. Man kan få dem i frosne buketter, så er der ingen spilde og det smager lige så hæsligt som de friske.
  • Smid INTET ud. Selv de mindste rester skal gemmes. Og spises!
  • Når du skal spise morgenmad og frokost, så kig i dit køleskab og tag det som er i mest overhængende fare for at ryge ud. En lille bitte rest kødsovs, et stykke brød til og en pære der skal spises NU, er et udmærket måltid. Kedeligt og lidt mærkeligt?, ja, men så er de penge sparet!
  • Toiletpapir, shampoo, sæbe, tandpasta, vaskepulver, opvaskemiddel, bind osv. er meget billigere hvis man vælger discount. Toiletpapiret er slet ikke så slemt som man forestiller sig, og til 10,95 i stedet for 30 kr. så må man lige ofre sig lidt i sagens tjeneste. Tandpasta overrasker: En tube med 125 ml. koster knap 6 kr. i fakta, mens colgate koster 20-30 kr. for 2x 75 ml.
  • Køb flest langtidsholdbare varer, og mindst med kort holdbarhed. Gælder særligt grøntsager. Drop de fine salattyper og sarte grøntsager der ikke holder mere end et par dage. Der er alt for stor risiko for at de ryger ud.
  • Fyld skabet godt op med dåsepålæg, som tun, makrel og torskerogn og køb kun lidt fersk pålæg. Sørg så for at det ferske bliver spist først og dåsemaden sidst, henover en uge f.eks. Køb evt. dåsepålæg ind først på måneden, og køb nok så der er til den sidste uges tid.
  • Hvis der er problemer med at få brødet til at holde uden at blive dårligt, så frys med det samme halvdelen af brødet. Så varer det hele ugen.
  • Min erfaring er at det ikke betaler sig at bage selv. Discountbrødet er lige så fint som mærkevarerne. Sikkert ikke sundere, men det er heller ikke formålet i denne her måned. Hjemmebag bliver tørt før man ser sig om, fabriksbrød holder skræmmende længe!
  • Drop mælk, juice og andre købe-drikkevarer. Gælder kun voksne. Voksne får ikke akut knogleskørhed af at droppe mælk i en måned  Drik vand, og drik meget af det, så skulle man også blive mindre sulten (som om!)
  • HOLDSÅOP med at købe alt det slik!!! (Den var til mig selv - vi bruger i snit 700 kr. om måneden på alskens guf)
  • Der er æblesæson, undersøg om nogen giver væk af deres høst. Vi har fået en kæmpekasse af svigerfar (æbler + pærer). Så sparer vi alt andet frugt væk. Det bliver ensformigt, men sådan bliver det! Og kun i en periode, jo...
  • Hav altid en flaske vand og kiks eller lignende (langtidsholdbar) snacks i tasken, hvis nu du eller barnet pludselig er ved at dø af sult. Så undgår man at skulle fare i nærmeste 7/11 og give overpriser for lidt vand og en noget spiseligt.
  • Stræk frikadellefarsen så langt som muligt med havregryn og fintrevet grønt, lav dellerne en lille my mindre, så får du flere af dem. Jeg får over 20 frikadeller ud af 500 g kød. Når i har spist, så smid resten af dellerne i fryseren, til sidst på måneden. Hvis de ryger i køleskabet, så bliver de bare snacket væk, og ikke brugt til aftensmaden (taler af erfaring her, intet er bedre end kolde frikadeller)
  • Start måneden ud med at lave store portioner aftensmad og frys halvdelen til sidst på måneden. Det kan bedst betale sig at bruge flest penge på mad først og fryse ned, ift. at dele det op i lige beløb hver uge. Så ender man nemlig med pasta+ketchup de fleste dage...Køb stort ind og stræk det hele måneden.

Ih, jeg bliver helt motiveret nu Vi KAN GODT!!



Rigtig gode råd! Især den med frikadellerne  kan gå og snakke frikadeller af 500g kød i løbet af en dag

Anmeld Citér

1. oktober 2015

tribk

Kay skriver:



Rigtig gode råd! Især den med frikadellerne  kan gå og snakke frikadeller af 500g kød i løbet af en dag



Min veninde kalder dem mor-småkager. Jamen det er så rigtigt

Anmeld Citér

1. oktober 2015

hannetheis

Profilbillede for hannetheis
Kay skriver:



tak den med mad kurv tænker jeg er rigtig god til at kamuflere en kedelig rugbrøds aften



ja mine drenge elsker det.

man kan so lave en stor gang pastasalat af 500g har vi til to dage. Evt med frikadeller til.

her hjemme får vi aldrig brugt en hel bakke æg. Så til frikadeller har vi købt frikadelle mix. Det fås til billige penge og fås med forskellige smage.

 

Anmeld Citér

1. oktober 2015

Kay

hannetheis skriver:



ja mine drenge elsker det.

man kan so lave en stor gang pastasalat af 500g har vi til to dage. Evt med frikadeller til.

her hjemme får vi aldrig brugt en hel bakke æg. Så til frikadeller har vi købt frikadelle mix. Det fås til billige penge og fås med forskellige smage.

 



Vi får æg brugt ☺ pigerne elsker æg 

Anmeld Citér

1. oktober 2015

hannetheis

Profilbillede for hannetheis
Kay skriver:



Vi får æg brugt ☺ pigerne elsker æg 



æggekage med brød til. Kunne os være en ide

Anmeld Citér

1. oktober 2015

Mamalou

Jeg har en boks i fryseren hvor jeg gemmer kødrester små som store. Så bruger jeg dem enten på en gang biksemad med spejlæg (guf) eller i en risret. Sidstnævnte er oftest kyllingerester der kommes i med karry, ærter, peberfrugt og hvad der ellers er i fryseren. Jeg bruger ofte fryse grøntsager. Billigt og så er jeg fri for at smide ud. Jeg bager selv boller, grove koldhævet, hvilket også er en del billigere og kan bruges både til morgen, middag og aftensmad. Supper af alverdens grøntsager er billigt og en god måde at få grøntsager i ungerne. Koger som regel pastaskruer dertil til bettechefen, så er den hjemme  

Anmeld Citér

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.