Ja, på opfordring vil jeg lige smide opskriften herinde også

Jamen så kommer der da lige en opskrift

:
Herhjemme plejer vi at lave til 4 mennesker (enten kommer der tilfældigvis nogen forbi til mad, og ellers er der rester til Daniels frokost

) Der er RIGELIG til 4 mennesker!
300 g makaroni
300 g kogt skinke i strimler
50 g smør eller margarine
3 spsk mel
½ l mælk
1 lille løg el. tilsvarende forårsløg/porrer
2 tsk salt
½ tsk sort peber
200 g revet cheddarost(frisk revet muskatnød efter smag)
Fremgangsmåde:
1. Forvarm ovnen til 200 grader (vi bruger 180 grader varmluft), og smør en ovnfast form.
2. Kog makaronien næsten mør i let saltet vand.
3. Hvis skinken ikke er skåret så skær den i strimler eller tern og hak løget.
4. Smelt fedtstoffet i en gryde, og svits løget, til det er gennemsigtigt, ikke brunt. Strø melet over.
5. Tilsæt mælken tilsættes lidt ad gangen mens der omrøres (pas på det ikke klumper). Tilsæt skinken og drys lidt peber på.
6. Hold knapt 1 dl af osten tilbage, og rør resten i skinkesovsen.
7. Rør den afdryppede makaroni i sovsen.
8. Hæld blandingen i den smurte form og drys resten af osten over. Riv muskatnød over osten (hvis du har lyst)
Bages midt i ovnen i ca. 15-20 minutter.
MUMS, siger jeg bare!
Vi laver nogle gange lidt variationer og tilsætter andre ting alt efter hvad vi nu har lyst til.. Jeg synes retten bliver mindre tung hvis man bruger forårsløg eller porrer i stedet for løg.
God fornøjelse og velbekomme
Anmeld