Eksperthjælp: Gør ham ikke til et problem

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

802 visninger
0 svar
0 synes godt om
20. august 2015

Trine Andreasen

Hej. Jeg har en dreng på 6 år. Vi oplever, at han ikke er så social. Han kan sagtens lege med 1-2 drenge men ligeså snart de bliver 3-4 og over det, så trækker han sig tilbage.

Vi har fået at vide, at han også er sådan i skolen, at han holder sig til maks 1-2 venner og ikke flere end dem.

Kan du hjælpe os med nogle råd?Trines svar

Kære dig

Tak for dit spørgsmål.  Alle mennesker og børn er forskellige, nogle er introverte andre mere sociale og udadvendt. 

Når jeg læser dig spørgsmål dukker der en masse spørgsmål op hos mig...

Hvorfor er det et problem at han "kun" leger godt med få?

I hvilke situationer er det han trækker sig?

Og oplever lærene det også som et problem?

I vores samfund stiller vi utrolig store krav til vores børn. De skal forholde sig til 27 andre børn samtidig med de skal holde koncentrationen på hvad læreren siger og så skal de lære nye ting. De sidder 45 min og bagefter skal de ud og forholde sig til mange flere børn plus de skal finde ud af hvad de har lyst til samt hvad deres venner har lyst til og så gøre op med sig selv om de skal følge vennerne eller egne ønsker.

Ofte oplever jeg at de lidt mere stille og introverte dreng blever bombederet af sanseindtryk i løbet af sådan en skoledag og derfor har de brug for ro når de har frikvater eller kommer hjem. Ro kan man godt få hvis man sidder stille og leger med en men er svært hvis man er flere. Særlig fordi så begynder der pludselig at komme andre mekanismer på spil såsom hiraki, rollefordeling og legens art.

Nå du skriver at han ikke er særlig social undre jeg mig, for hvis han kan lege med 1 eller 2 udviser han da netop at han formår at agere socialt. Dog forstår jeg godt at det kan blive et problem hvis han kun vil lege med sin bedste ven.

Mit råd er følgende,  find ud af hvilke situtioner det er han trækker sig i og hvorfor. Er det fordi det pludselig er andre typer af lege eller måske fordi der bliver for larm eller måske midster han sin position.

Når du har fundet ud at det er det nemmere at hjælpe ham. 

Handler det om at legens art ændre sig kan det have noget at gøre med at han ikke er sikker i de sociale spilleregler,  legens spilleregler eller måske er han bare uøvet i legen og vil ikke tabe ansigt. 

Hvis det handler om at der bliver for meget larm er det vigtigt at anerkende at han måske er en introvert person. Introverte kan godt lære at være sociale,  det kræver dog træning. Vigtigst er det at tage små skridt og sikre dig at han får succesoplevelser. Der findes flere gode bøger om emnet som jeg vil anbefale dig at læse. Og så husk at det er okay at være sådan.

Hvis det handler om position er det vigtigt at tale med ham om det. Hvad sker der ved at en anden bestemmer, hvordan kan I evt begge bestemme og hvordan siger man til og fra.

Når alt dette er sagt så er det en god ide at lave legeaftaler evt hvor I er flere børn/forældre der mødes til fodbold eller på legepladsen. I kan også melde ham til noget holdsport så han på den måde lærer at forholde sig til flere på en gang. Husk bare at tage et begynder hold så han ikke oplever nederlag.

Og så husk ikke at gøre ham til et problem. Mange introverte mennesker lever et lykkeligt liv med få mennesker omkring sig.

Jeg håber du kan bruge mig råd ellers er du velkommen til at skrive igen.

Mange hilsner

Trine

www.naturligopdragelse.dkTrine yder personlig rådgivning, i spørgsmål omhandlende opdragelsen, institutionslivet, trivsel, leg og børns sociale udvikling enten via e-mail eller ved at kommer ud i jeres hjem, hvor I føler jer trygge og derved bedre kan fortælle om de vanskeligheder I oplever. Endvidere holder Trine foredrag inden for 3 overordnet områder. Det, som hun kalder naturlig opdragelse, børn laver mad og natur oplevelser både med og uden et pædagogisk indhold.

Se Trines hjemmeside: www.naturligopdragelse.dk

Anmeld Citér

3 numre af Vores Børn + 2 LEGO Storage bokse.

Spar 384 kr.

Køb her for kun 229 kr.

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.