Jordskokker?

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

1.024 visninger
8 svar
0 synes godt om
29. juni 2015

mpr

Ja jeg er gået rigtig igang med Kiss-kosten herhjemme og det er godt nok svært at vænne sig til en masse nye ting.. Men det er i det mindste bedre end kun at leve af kød og grønt det bliver lidt ensformigt med tiden  

Jeg har så omsider via min nye bog "spis dig rask" fundet ud af at jeg må spise jordskokker og efter at have været igennem samtlige butikker i byen fundet 500 g i en øko pose.. håber man kan få i større poser med tiden.. o_o 

Men er der nogen måde vi kan gøre dem lidt mere attraktive på? skar dem ud i pinde og puttede dem i ovnen i dag med oliven olie og salt, hvilket ikke gav et særlig godt resultat i form af at de blev mærkelige og katoffelmos agtige inden i.. 

Inspiration?

Og er der nogen der har en ide om hvor længe der går før man vænner sig til smagen? Forventede en kartoffel lignende smag, men synes ikke helt det var hvad jeg endte med??

Anmeld Citér

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

29. juni 2015

A.n.onym.

mpr skriver:

Ja jeg er gået rigtig igang med Kiss-kosten herhjemme og det er godt nok svært at vænne sig til en masse nye ting.. Men det er i det mindste bedre end kun at leve af kød og grønt det bliver lidt ensformigt med tiden  

Jeg har så omsider via min nye bog "spis dig rask" fundet ud af at jeg må spise jordskokker og efter at have været igennem samtlige butikker i byen fundet 500 g i en øko pose.. håber man kan få i større poser med tiden.. o_o 

Men er der nogen måde vi kan gøre dem lidt mere attraktive på? skar dem ud i pinde og puttede dem i ovnen i dag med oliven olie og salt, hvilket ikke gav et særlig godt resultat i form af at de blev mærkelige og katoffelmos agtige inden i.. 

Inspiration?

Og er der nogen der har en ide om hvor længe der går før man vænner sig til smagen? Forventede en kartoffel lignende smag, men synes ikke helt det var hvad jeg endte med??



Man kan lave en meget lækker suppe med dem, ved selvf. Ikke om de andre ingredienser er kiss venlige, men det er da værd at undersøge 

Anmeld Citér

29. juni 2015

migxher

Man kan lave jordskokke/porre suppe, eller mos(istedetfor kartoffelmos) og så kan man også lave chips med dem (: 

Anmeld Citér

29. juni 2015

modesty

mpr skriver:

Ja jeg er gået rigtig igang med Kiss-kosten herhjemme og det er godt nok svært at vænne sig til en masse nye ting.. Men det er i det mindste bedre end kun at leve af kød og grønt det bliver lidt ensformigt med tiden  

Jeg har så omsider via min nye bog "spis dig rask" fundet ud af at jeg må spise jordskokker og efter at have været igennem samtlige butikker i byen fundet 500 g i en øko pose.. håber man kan få i større poser med tiden.. o_o 

Men er der nogen måde vi kan gøre dem lidt mere attraktive på? skar dem ud i pinde og puttede dem i ovnen i dag med oliven olie og salt, hvilket ikke gav et særlig godt resultat i form af at de blev mærkelige og katoffelmos agtige inden i.. 

Inspiration?

Og er der nogen der har en ide om hvor længe der går før man vænner sig til smagen? Forventede en kartoffel lignende smag, men synes ikke helt det var hvad jeg endte med??



Elsker jordskokker. Skærer dem typisk i halve. Og de skal selvfølgelig have kortere tid hvis de ikke skal være mosede. 

Vi laver dem typisk i fad med andre rødder, f.eks gulerødder, pastinakker, skorzonerødder og sweet potatoes.

Anmeld Citér

29. juni 2015

ninibadini

Når de er i sæson laver jeg tit pure af dem. Så skræller jeg dem (efter bedste evne!), skærer i stykker og koger. Så hælder jeg kogevandet fra og gemmer det. Moser jordskokkerne med en stavblender og hælder kogevandet i til passende konsistens. Synes det smager skønt til fx kød. Man kan også putte nogle i sammen med kartofler til kartoffelmos.

Vi har også en opskrift på svinekæber i gryde med gulerod og jordskokker. Det smager bare sindsygt godt!

Anmeld Citér

29. juni 2015

mpr

modesty skriver:



Elsker jordskokker. Skærer dem typisk i halve. Og de skal selvfølgelig have kortere tid hvis de ikke skal være mosede. 

Vi laver dem typisk i fad med andre rødder, f.eks gulerødder, pastinakker, skorzonerødder og sweet potatoes.



Hvor længe giver du dem? Jeg ved ikke hvor længe de skal have 

Anmeld Citér

29. juni 2015

Mom2

mpr skriver:

Ja jeg er gået rigtig igang med Kiss-kosten herhjemme og det er godt nok svært at vænne sig til en masse nye ting.. Men det er i det mindste bedre end kun at leve af kød og grønt det bliver lidt ensformigt med tiden  

Jeg har så omsider via min nye bog "spis dig rask" fundet ud af at jeg må spise jordskokker og efter at have været igennem samtlige butikker i byen fundet 500 g i en øko pose.. håber man kan få i større poser med tiden.. o_o 

Men er der nogen måde vi kan gøre dem lidt mere attraktive på? skar dem ud i pinde og puttede dem i ovnen i dag med oliven olie og salt, hvilket ikke gav et særlig godt resultat i form af at de blev mærkelige og katoffelmos agtige inden i.. 

Inspiration?

Og er der nogen der har en ide om hvor længe der går før man vænner sig til smagen? Forventede en kartoffel lignende smag, men synes ikke helt det var hvad jeg endte med??



De er ikke i sæson, derfor de er svære at finde. Til efteråret kommer de i sæson og kan købes i større poser.

Som andre skriver, kan man lave virkelig lækker suppe med dem og de er også gode til mos

Anmeld Citér

30. juni 2015

Hectar

ninibadini skriver:

Når de er i sæson laver jeg tit pure af dem. Så skræller jeg dem (efter bedste evne!), skærer i stykker og koger. Så hælder jeg kogevandet fra og gemmer det. Moser jordskokkerne med en stavblender og hælder kogevandet i til passende konsistens. Synes det smager skønt til fx kød. Man kan også putte nogle i sammen med kartofler til kartoffelmos.

Vi har også en opskrift på svinekæber i gryde med gulerod og jordskokker. Det smager bare sindsygt godt!



Må jeg få den opskrift?

Anmeld Citér

30. juni 2015

ninibadini

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.