Eksperthjælp: Så skal hun have ble på...

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

1.150 visninger
0 svar
0 synes godt om
19. juni 2015

Trine Andreasen

kære eksperter
min datter på 2½år har været renlig siden december måned altså snart 5 mdr.
vil hverken have ble på dag eller nat...
hun er så her den sidste uges tid begyndt at tisse i sine bukser, både hjemme og i dag også i dagplejen, og er meget stolt af det mener bestemt at det er ok... selvom hun alligevel fortæller man skal bruge potten.
hun blev i jannuar storesøster til vores prinsesse nr 2,men vi giver hende på trods af det, alt den tid som vi overhovedet kan give hende i vores situation.
synes efterhånden at det ser ud til, at det er bedre med negativ kontakt fra os end den posetive kontakt vi faktisk giver hende både mor og far..

hvad skal vi gøre??
er meget frustreret da det jo har gået, rigtig fint i en lang periode uden uheld...

håber i kan hjælpe
hilsen den frustrerede mor og farTrines svar

Kære 33989

Bare rolig, I har en helt normal pige som viser at der er sket en forandring i hendes hverdag. Men selvfølgelig er det frustrerende.

De fleste søskende børn vil på et eller andet tidspunkt udvise en reaktion over at bliver storesøster. Og det skal ikke ses som at hun ikke kan lide lillesøster men som en reaktion over hendes liv er blevet ændret radikalt. Hun er jo vand til kun at være hende og vandt til jeres fulde opmærksomhed. Nu skal hun dele i bedste fald og i værste fald er der hverken tid eller overskud. Det er frustrerende for hende og hun finder en måde at protestere på.

Det lyder som om hun er en sej lille pige med en mening om hvad hun vil og ikke vil. Hvis hun ikke vil have ble på er det en mulighed at tage en snak med hende om at hvis hun tisser i bukserne, er hun ikke en stor pige og derfor bliver hun nødt til at få ble på igen. Det har jeg oplevet flere gange, giver et positivt resultat. 

En anden ting der er god at gøre, er at foregribe situationen. Det kan I gøre ved at rose hende når hun ikke tisser i bukserne, frem for at "skælde ud " når det er gået galt. Det behøver ikke kun være omkring tisseriet men kan også være når hun er en "stor pige". 

En sidste ting I kan gøre er at lade hende klare det selv og udvise en vis form for ligegyldighed. Giv hende hendes tøj og så gå. Så får hun ikke opmærksomheden for det, men oplever istedet at I ikke vil bruge tid på det og på den måde giver det hende ikke den kontakt hun søger. Dog er det vigtigt kun at gøre dette omkring tisseriet eller oplever hun en stærk afvisning.

Prøv også om I kan organisere noget "alenetid" med kun hende og mor eller kun hende og far. Så hun oplever at I stadig er der for hende.

 Jeg ønsker jer al held og lykke. Og håber I kan bruge mit råd ellers er I velkommen til at skrive igen.

hilsen TrineTrine yder personlig rådgivning, i spørgsmål omhandlende opdragelsen, institutionslivet, trivsel, leg og børns sociale udvikling enten via e-mail eller ved at kommer ud i jeres hjem, hvor I føler jer trygge og derved bedre kan fortælle om de vanskeligheder I oplever. Endvidere holder Trine foredrag inden for 3 overordnet områder. Det, som hun kalder naturlig opdragelse, børn laver mad og natur oplevelser både med og uden et pædagogisk indhold.

Se Trines hjemmeside: www.naturligopdragelse.dk

Anmeld Citér

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.