Eksperthjælp: Gør din datter robust...

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

1.016 visninger
0 svar
2 synes godt om
14. maj 2015

Trine Andreasen

Vores 3 årlige datter er siden starten i børnehave i nov, blevet kradset til blods ca en gang om ugen af det samme barn. En anden pige som hun leget rigtig godt med. De vil rigtig gerne hinanden, der sker bare et eller andet med den anden pige som gør at hun reagere med at kradse og sågar bide vores datter. Vores datter ved godt man ikke må kradse og bide og gør det ikke. Børnehaven kan åbenbart ikke stoppe den adfærd, så nu er deres løsning at flytte vores datter op på den næste stue ( en alders inddelt bh)
Hvordan "sælger" vi bedst den flytning til vores datter som er uhyre glad for sin nuværende stue og meget tryghedssøgende??
Børnehaven er meget åben, så de vil nemt kunne finde hinanden, både inde og ude. Så hvad gør vi hvis det ikke stopper med flytningen, hvordan gør vi så i forhold til bh??Trines svar

Kære "

Tak for dit spørgsmål.  Hvor er det synd at børnehaven ikke vælger at arbejde intens med at give både din og den anden pige nogle redskaber så de kan bevare deres venskab uden at det går ud over din datter.

Sådan som jeg ser det, så gør I din datter en bjørnetjeneste ved at flytte hende. Både fordi hun har et stort behov for tryghed, hvilket hun ikke får ved allerede nu at blive flyttet til en anden stue. Og så at det sådan i livet at man vil altid møde nogle mennesker der ikke opfører sig som en selv. Hvis I flytter hende nu mister i muligheden for at lærer hende at bruge de redskaber der er og samtidig lærer I hende at den bedste løsning er at "flygte" fra problemet.

Som du kan hører synes jeg ikke det virker som den bedste løsning at flytte din datter særlig da du fortæller at det er en åben institution og at de derfor stadig vil kunne finde hinanden. Derimod vil jeg anbefale at I tager en snak med pædagogerne og prøver at spørge ind til hvordan de hjælper pigerne.

Jeg synes også at I som forældre kan gøre meget for at give jeres datter de redskaber som gør hende til en robust pige der allerede nu får selvtilliden til at klare sine problemer.

En af de ting der er vigtige er at tale med hende, høre hvornårog hvorfor den anden pige river. Dette skal I også tale med pædagogerne om. Og så fortæl hende at det ikke er okay at nogle river hende. Sig også til hende at hvis der er nogle der river hende så skal hun sige højt, "Lad vær" og hvis det ikke hjælper skal hun sige "jeg vil ikke lege med dig når du river" og så går hen til en voksen. På den måde lærer I hende at stå op for sig selv og bede om hjælp hvis der er noget hun ikke selv kan håndtere.

Når det så er sagt så er det vigtigt,  hvis hun alligevel skal flyttes, at I fortæller hende at det ikke er hendes skyld og at det er fordi der er nogle børn i den anden gruppe som er gode at lege med. Husk også at fortæl pædagogerne at når hun skal flyttes, at det er vigtigt at hun bliver forberedt. F.eks. er det en god ide at tage på "besøg" i den anden gruppe evt sammen med hendes veninde. Møde de nye pædagoger både i den nye gruppe og nrå de kommer på besøg i hendes gruppe. Og så tal med hende, fortæl hvordan det bliver, hvor hendds plads skal være, hvem hun kan lege med osv.

Jeg håber du kan bruge mit råd ellers er du velkommen til at skrive igen.

Jeg ønsker jer al hend og lykke.

Hilsen TrineTrine yder personlig rådgivning, i spørgsmål omhandlende opdragelsen, institutionslivet, trivsel, leg og børns sociale udvikling enten via e-mail eller ved at kommer ud i jeres hjem, hvor I føler jer trygge og derved bedre kan fortælle om de vanskeligheder I oplever. Endvidere holder Trine foredrag inden for 3 overordnet områder. Det, som hun kalder naturlig opdragelse, børn laver mad og natur oplevelser både med og uden et pædagogisk indhold.

Se Trines hjemmeside: www.naturligopdragelse.dk

Anmeld Citér

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.