Koldhævet brød til morgenmaden

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

390 visninger
0 svar
0 synes godt om
18. februar 2013

Kimmer-vb


Vi har længe brugt denne opskrift på morgenbrød. Den er super let, man skal bare huske at sætte dejen over om aftenen så er der brød næste morgen. Dejen skal langtidshæve eller koldhæve natten over i køleskabet.



Min datter er efterhånden pænt god til at bage brød så hun satte sig for at lave brødet og denne lille videofilm i weekenden (med mig på sidelinen) ;-) 



http://www.kitchengo.dk/video/175/koldh%C3%A6vede-br%C3%B8d



 



OPSKRIFT:



500 g mel (helst 300 alm. -og 200 g groft hvedemel.



25 g smør/olie



1 tsk salt



10-15 g gær.



Rør dejen sammen og form 8-10 boller som sættes tæt i en form/skål eller lign.



Dæk brødet til med et vådt viskestykke og sæt brødet til hævning i køleskabet 10-12 timer.



bag brød herefter, det bliver bedst hvis brødet for lov at stå ved stuetemperatur 1 time inden bagning.



Bagningen foregår på varmluft ved 200 grader i ca. 20-25 minutter alt efter størrelsen på brødet. Brødet bliver flot hvis det pensles i mælk 

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.