Vi har længe brugt denne opskrift på morgenbrød. Den er super let, man skal bare huske at sætte dejen over om aftenen så er der brød næste morgen. Dejen skal langtidshæve eller koldhæve natten over i køleskabet.
Min datter er efterhånden pænt god til at bage brød så hun satte sig for at lave brødet og denne lille videofilm i weekenden (med mig på sidelinen) ;-)
http://www.kitchengo.dk/video/175/koldh%C3%A6vede-br%C3%B8d
OPSKRIFT:
500 g mel (helst 300 alm. -og 200 g groft hvedemel.
25 g smør/olie
1 tsk salt
10-15 g gær.
Rør dejen sammen og form 8-10 boller som sættes tæt i en form/skål eller lign.
Dæk brødet til med et vådt viskestykke og sæt brødet til hævning i køleskabet 10-12 timer.
bag brød herefter, det bliver bedst hvis brødet for lov at stå ved stuetemperatur 1 time inden bagning.
Bagningen foregår på varmluft ved 200 grader i ca. 20-25 minutter alt efter størrelsen på brødet. Brødet bliver flot hvis det pensles i mælk
Anmeld