Rabarber-marengskage

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

2.320 visninger
2 svar
0 synes godt om
25. april 2010

Signe1704-vb

Marengsbunde: 180 g mandler eller hasselnødder 4 æggehvider 180 g sukker Pisk hviderne meget stive. Pisk sukker i. Vend de hakkede nødder/mandler i. Smør dejen ud i 2-3 lige store cirkler på bageplader (med bagepapir). Tegn evt cirklerne på papiret først og vend stregerne nedad. Bag en time ved 150 grader med en grydeske i ovnlågen, så den lige akurat står på klem. De skal være gyldne og sprøde. Køl bundene helt af i ovnen - gerne natten over. Må IKKE pakkes ind. Kan sagtens laves en-to dage før brug og opbevares med et viskestykke over. Rabarber kompot: rabarber renses og skæres i stykker på et par cm. Kommes i et ildfast fad og drysses med sukker efter smag (Smag på saften efter 15 minutter i ovn og tilsæt mere sukker hvis den er for sur). Vanille og en smule kanel kan evt. tilsættes. Bages i ovn ved 180 grader til de er møre. Kagen lægges sammen: Først en bund, så et lag kold, afdryppet rabarberkompot og et lag flødeskum, så en bund, rabarber, fløde og afsluttes med en bund (top ;) ). Skal spises straks da den hurtigt bliver blød.

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

25. april 2010

Spunk-vb

Den lyder godt nok lækker. Den napper jeg lige :P

Anmeld

25. april 2010

MAMMARAZZI-vb

Har også lige en lækker opskrift til dig - har den fra 'Mit barn skal i skole', og den er bare NAM!! Rabarbercrumble (1 lille bradepande - ca 8 stk. - kan fryses) 8 rabarberstilke 2 æbler 100 g frosne hindbær 150 g usaltet smør 1 tsk stødt kanel 1 spsk honning evt. lidt stødt ingefær 100 g hvedemel 100 g hasselnødder 100 g farin eller muscovado Tilbehør: cremefraiche 18 % eller flødeskum Kom snittede, rensede rabarber i en pande med æbler i tern, og lad dem dampe kort. Kom så hindbær ved og 10 g af smørret. Kom kanel, honning og ingefær ved. Bland resten af smørret med mel, hakkede nødder og farin. Fordel frugten i en lille bradepande, og drys smuldredejen over. Bag midt i ovnen ved 200 grader i 15 - 20 min. Server med cremefraiche eller flødeskum. Man kan også lave en mindre portion i portionsskåle, der så kan bages direkte fra fryseren. Personligt synes jeg, at det blir' for sødt med flødeskum til...

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.