Rød numse

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

6. april 2010

Spunk-vb

Så vidt jeg er orienteret kan babyer ikke fordøje gluten før de er 6 måneder, så det er vist bare det jeg følger. Har ikke lige hørt om andre regler. Vi har ingen (vi kender) i familien som har glutenallergi, men det er jo ikke selve allergien der er arvelig - bare det at man er disponeret for allergi.

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

6. april 2010

Opus-specialist-vb

Ok. På den måde. Vi er bare alt for hurtige i DK til at give børn korn. De er hurtigere i Sverige og deraf er der supermange børn med cøliaki - fordi man ikke er kritisk nok. Det er ligesom om, at de bare skal have brød så hurtigt som muligt de kan her i landet. Nå, det er en anden debat *fnis*

Anmeld

6. april 2010

Opus-specialist-vb

Held og lykke med det Spunk.

Anmeld

6. april 2010

Signe1704-vb

Vores datter slog ud over hele kroppen af Weledas produkter så dem vil jeg ikke anbefale ;)

Anmeld

6. april 2010

Spunk-vb

KH Bibi skrev:
Ok. På den måde. Vi er bare alt for hurtige i DK til at give børn korn. De er hurtigere i Sverige og deraf er der supermange børn med cøliaki - fordi man ikke er kritisk nok. Det er ligesom om, at de bare skal have brød så hurtigt som muligt de kan her i landet. Nå, det er en anden debat *fnis*
Hvor længe venter man i andre lande?

Anmeld

6. april 2010

Opus-specialist-vb

Ved jeg ikke, men man bør vente med korn til minimum et år, for at udskyde risikoen for allergien, har jeg læst mig til. I Sverige er de værre end os, men vi giver kort allerede mellem 4-6mdr og det er derfor der sker boom i diagnosticeringen af allergien.

Anmeld

6. april 2010

Spunk-vb

Ok. Det vil jeg da lige tjekke op på.

Anmeld

6. april 2010

Opus-specialist-vb

Fandt det her på sundhedsguiden.dk I andre nordiske lande, f.eks. Sverige, er forekomsten af glutenintolerans lang større (1:300). Man ved ikke hvorfor, men man mener, at det skyldes, at svenske børns glutenindtag i kosten starter tidligere end danske børns. Man ved dog ikke, om en senere introduktion af gluten i kosten hos børn kan forbygge glutenintolerans.

Anmeld

6. april 2010

Signe1704-vb

Der skulle ikke være nogle problemer i korn i almindelighed - det er gluten der er problemet. Har også hørt den med at Svenskerne lider meget mere af cøliaki end danskerne. Men i Sverige giver de også gluten fra 4 mdr.

Anmeld

6. april 2010

Opus-specialist-vb

Det gør vi jo i og for sig også her, i og med at vi giver rugbrød før de 6mdr, ofte. Og jo, der er gluten i ALT korn. Og i masser af slik. Øl. Man skal undgå mad/drikke der indeholder 'mel', hvede, rug, byg, gluten.

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.