Emiliasmor - om mel i sovs adr fy føj

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

1.781 visninger
7 svar
0 synes godt om
30. september 2009

Opus-specialist-vb

Man bliver ofte tyk og fed, når man laver sovs på mel og så oven i købet spiser den. Næ nej, man bruger maizena mel. Ikke jævner eller sovsedims. Maizena lige ud af landevejen. Gule pakker. Og du blander 2 kageskeer op med 2 dl vand, rør til ingen klumper og så hælder du det i væden, du har stegt i. Og laver sovs af det. Glem alt om mel til jeres slanke kroppe. I kommer til at ligne gravide *lol* Det er oldjysk og bruges ikke i nutidig madlavning ;)

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

30. september 2009

EmiliasMor-vb

Tak for rådet BIBI:) Har Maizena hjemme.

Anmeld

30. september 2009

Opus-specialist-vb

Jamen, det er da så lidt.

Anmeld

1. oktober 2009

Ida-vb

Du er da også så moderne, Bibi.. jeg laver ALTID opbagt sovs, og har ingen intentioner om at stoppe lige foreløbigt ;)

Anmeld

1. oktober 2009

kongster-vb

Uhadada - jeg var ikke klar over at det var de to spiseskefulde mel der gjorde mig tyk og ikke det fedtstof det er rørt ud i :-D Så hvis jeg erstatter mine to spiseskefulde mel med maizena så bliver jeg slank og lækker og ligner ikke mere en gravid? Dét må jeg strax igang med!! :-D

Anmeld

1. oktober 2009

kongster-vb

'Væden jeg har stegt i' - taler vi her om olie eller smør eller andet fedtstof? Så maizena rørt ud i stegefedt er sundere (og mindre kræftfremkaldende) end hvedemel rørt ud i olivenolie? Der kan man se :-D

Anmeld

1. oktober 2009

Pia74-vb

Jeg bruger helt almindelig mel. Når kødet er stegt færdig, drysser jeg et par spiseskefulde mel direkte på kødet og rør godt rundt. Og så kommer jeg væske i. Hvis kødet ikke er brunt nok til at give farve til sovsen, tilføjer jeg enten tomatpyre eller soja. På denne måde får jeg en tykkere sovs uden at bage mel i fedtstoffer. Virker hver gang ;)

Anmeld

2. oktober 2009

uni-gruppe-vb

Og man kan faktisk også jævne med alm. mel rystet ud i vand eller mælk, helt uden fedtstof.

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.