Sweet1978 skriver:
Er det noget med at spinat ikke må genvarmes, ligesom retter med persille i??? Jeg lavde flødestuvat spinat igår (til 2 dage) havde ikke tænkt på det men så sagde min kæreste at han troede vi kunne blive syge af at spise det idag....
Spises eller afkøles en sådan ret ikke tilstrækkeligt ned indenfor 2-3 timer, vil der være risiko for, at overlevende bakteriesporer spirer og fremvokser til nye vegetative bakterier, der "worst case" kan danne sygdomsfremkaldende toxiner (giftstoffer). Disse toxiner er i reglen varmestabile, og vil derfor ikke denatureres (destrueres) ved genopvarmning, hvorfor der vil kunne udløses sygdom efter indtag af den genopvarmede ret.
Det skal pointeres, at alle disse problemer undgås ved almindelig god køkkenhygiejne, dvs. skylle/rense råvarerne godt og iøvrigt afkøle eventuelle rester relativt hurtigt, dvs. anbringes i køleskab indenfor et par timer.
Anmeld