Hvedemel, fuldkornsmel, italiensk mel osv.

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

700 visninger
2 svar
0 synes godt om
27. april 2014

*Pingvinen*

Nogle der har forstand på mel og sundhed?
Jeg har været på stenalderkost i et halvt år nu. Vil gerne ændre lidt på min kost og har tænkt på at få lidt fuldkorn ind her.

Men nogen der ved om italiensk mel, fuldkorn, Grahamsmel osv er ligeså usundt som hvedemel?

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

27. april 2014

trunte89

Hvis du Googler 'mel sundhed' kommer der flere sider op hvor der står hvad der er godt og skidt.

Anmeld

27. april 2014

Papillon

Almindeligt hvedemel er fintmalet hvede uden skaldele.

Italiensk mel er det samme som hvedemel, men typisk med bedre glutenkvalitet, der giver brødet en andet struktur.

Fuldkornshvedemel er hvede med skaldele (deraf navnet fuldkorn, da hele kornet bruges). Fibrene sidder i skaldelene.

Grahamsmel er fintmalet hvede med skaldele.

Fibre og fuldkorn er gavnligt for sundheden

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.