Erik sept. '11, Magnus juli '18, Viktor Juli '20
Kødsauce 
frikadeller af enten oksekød eller svine/kalvekød.
kyllinge filetter delt i stykker kan bruges til rigtig mange ting 
hjemmelavede boller med halvt rug og halvt hvedemel er gode som tilbehør og mætter rigtigt godt 
Opskrift til bollerne, der bliver gennemsnitligt 10-20 stk på denne portion:
50 g sukker
25 g gær
50 g bage margerine
2.5 dl vand
250 g hvedemel
250 g rugmel
1 æg
mix det hele og ælt det sammen til dejen er lind. Må gerne klistre lidt til fingrene.
hæves overdækket og lunt i 30 min. (vær opmærksom på hvis du bruger røremaskine til at ælte dejen bliver den MEGET stor når den hæver)
del dejen og form bollerne, ca. 50-65 g pr. bolle giver store boller på størrelse med en knyttet hånd.
hæves igen i 30 min overdækket på bageplade.
forvarm ovnen til 180 grader.
pensl med KOLDT vand, det gør en forskel uden jeg ved hvorfor.
miderste rille i 12 minutter ca.
Tages ud og overdækkes mens de køler af til at man kan putte dem i fryseren.
Når jeg har lavet dem plejer vi max hver voksen at kunne spise en eller måske 2 af disse førend vi er mætte...
Anmeld