Lærke90 skriver:
Ja det kunne da godt være en en god ide.. koger man så bare appelsinerne op, blender dem og blander dem med fløde?

nej det skal ikke koges :-D
Portionen giver ca. 2 lag i Ø22 cm kage
5 dl piskefløde
1,5 dl appelsinsaft* (ca. 2-3 appelsiner)
1-2 tsk reven appelsinskal (økologisk)
2 bg pasteuriserede æggehvider
50 g sukker
1 tsk vanillesukker
1 spsk citronsaft
4 blade husblas
* kan erstattes med appelsinsirup - udelad den revne appelsinskal
Opblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.
Pisk fløden og vanillesukker stift. Vend flødeskummet med appelsinsaft og appelsinskal. Sæt på køl og lad næsten stivne. Alternativt sæt i fryseren i ca. 10 minutter.
Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.
Tag husblassen op af vandet og kram vandet af. Smelt husblassen med citronsaft over vandbad. Lad afkøle let.
Tag 2 spsk appelsinskum og rør i den smeltede husblas. Vend det med det øvrige appelsinskum. Vend æggehviderne i appelsinskummet.
Sæt på køl nogle timer indtil moussen er stivnet - men gerne til dagen efter.
Tip: Kom moussen i en frysepose. Klip et hul i det ene hjørne, så er det nemt at trykke ud, når det skal fordeles på kagelaget.
Anmeld