Det er supernemt og de skal bare hæve natten over i køleskab og så lægger du dem på bageplade med en ske om morgenen og give dem 10-15 min. med varmluft,....vi spiser dem til alt, morgen, mellemåltid og som brød til aftensmaden.
Jeg laver dem på slum, men det er cirka:
Til 20 boller, som godt kan holde sig et par dage:
1 liter vand(evt noget af det mælk eller a38 etc (som man nu synes)
Salt, mere end man lige regner med, en lille spiseskefuld cirka.
Olie en spiseskefuld
Sukker, bare en lille smule, hjælper på hævningen.
1/3 pakke gær
Nå alt det er blandet, så kan du putte grahamsmel, grovmel, hvedeflager, havregryn, gulerødder , kerner eller hvad I har lyst til i....et par krus fuld...ikke alt kan man putte lige meget af i, men man kan jo prøve sig frem
Jeg plejer at bruge gryn, de gør bollerne gode og svampede...og så ellers hvede eller speltmel for resten. Til det er en tyk grødet masse..tyk havregryn konsistens...smiler
Men sundheden afhænger jo selvfølgelig hvor meget der kommer af det ene og det andet...men de mætter rigtig godt og alle i familien her er vilde med dem.
Håber I kan bruge forklaringen, ellers skriv igen..smiler
Knus Eva.
Anmeld