Fondant damer ;)

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

2.847 visninger
4 svar
1 synes godt om
22. september 2013

Omsorgsgiver

Profilbillede for Omsorgsgiver
Den stolte mor til 2

Jeg  vil for allerførste gang i mit liv lave en kage til min datter der bliver 2 år på fredag. Jeg vil gerne lave bamse og kylling kage i fondant. Men hvordan gør jeg?? 

Jeg tænker at lave selve lagkagen dagen inden, sætte den i køleskab og så på selve dagen hvor kagen skal spises overtrække den med fondant og figurer. Altså pynte den. Lyder det ok?? Og når den så har fået fondant på og er færdig skal den i køleskab igen ikke?? Jeg har fået at vide at jeg kan lave selve figurerne dage inden den skal spises. De skal bare i køleskab. 

Og hvor kan jeg købe færdiglavet fondant henne som er lige til at bruge?? Og hvordan skal jeg bruge det?? Rulle det ud med en kagerulle og hvor tykt skal det være før det kommer på lagkagen?? 

Jeg har også fået at vide at man skal dække hele kagen til med smørcreme inden der skal fondant på. Har I en god opskrift som I selv bruger jeg kan få??

Puha mange spørgsmål men har som sagt ikke prøvet det før så kom med alle jeres gode råd og fif 

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

22. september 2013

Tulipan



Jeg  vil for allerførste gang i mit liv lave en kage til min datter der bliver 2 år på fredag. Jeg vil gerne lave bamse og kylling kage i fondant. Men hvordan gør jeg?? 

Jeg tænker at lave selve lagkagen dagen inden, sætte den i køleskab og så på selve dagen hvor kagen skal spises overtrække den med fondant og figurer. Altså pynte den. Lyder det ok?? Og når den så har fået fondant på og er færdig skal den i køleskab igen ikke?? Jeg har fået at vide at jeg kan lave selve figurerne dage inden den skal spises. De skal bare i køleskab. 

Og hvor kan jeg købe færdiglavet fondant henne som er lige til at bruge?? Og hvordan skal jeg bruge det?? Rulle det ud med en kagerulle og hvor tykt skal det være før det kommer på lagkagen?? 

Jeg har også fået at vide at man skal dække hele kagen til med smørcreme inden der skal fondant på. Har I en god opskrift som I selv bruger jeg kan få??

Puha mange spørgsmål men har som sagt ikke prøvet det før så kom med alle jeres gode råd og fif 



http://www.kagemor.dk 

Gå ind på en "lille guide til at lave kage"

hvis det er første gang så er det fint at købe fondant, det har jeg dog aldrig prøvet...så ved ikke hvad der er bedst. Men uanset er det lettere at lave fondantfigurene,  hvis du skal have sådan nogle, nogle dage før når du har tid

Det gør jeg i hvert fald 

Anmeld

22. september 2013

Dot D

Du kan sagtens lave figurerne længe i forvejen, du må IKKE sætte dem på køl, du skal sætte dem ved ganske almindelig stuetemperatur overdækket af evt. køkkenrulle, bagepapir eller et fnugfrit viskestykke, så støv ikke kan komme ned til det...

Hvis du sætter det på køl,vil det begynde at "svede", når du tager det ud pga temperaturforskellene. Det eneste der sker ved, at du har det stående i stuetemp. er at det stivner, men det er kun en fordel, for så står det pænere og længere...

Jeg selv bruger altid færdigt fondant, så det kan jeg godt anbefale - jeg bruger helst Wiltons fondant, den er god både at rulle ud og lave pynt af.

Du kan med hensyn til din tidsplan - bage kagen to dage før, pak den ind når den er kølet ned, og i køleskabet med den. lave dine cremer klar. dagen før lægger du kage og creme sammen, smører kagen op og lægger fondant på. På dagen kan du så pynte den, hvis det passer bedre i dine planer. Vigtigt er det bare, at du får kagen på køl, så snart der er mulighed for det

En god smørcreme til opsmøring er PSC - PalminSmørCreme:

PSC – Palmin smørcreme



225 g bloksmør

225 g palmin-stuetemp

900 g flormelis (jeg bruger ca 800g)

3 tsk vanille essens

5-6 spsk koldt mælk (jeg bruger ofte Asti eller Temp cider 1 dl)

Bland smør og palmin grundigt gerne i en 10 min. Kom vanillen i og så flormelis lidt ad gangen, det skal blandes godt med smøret, gerne i 10 min, kom så væsken i lidt ad gangen.

og til sidst billeder af Bamse og Kylling i fondant

 

Vedhæftede fotos (klik for at se i fuld størrelse)


Anmeld

22. september 2013

Omsorgsgiver

Profilbillede for Omsorgsgiver
Den stolte mor til 2
Dot D skriver:

Du kan sagtens lave figurerne længe i forvejen, du må IKKE sætte dem på køl, du skal sætte dem ved ganske almindelig stuetemperatur overdækket af evt. køkkenrulle, bagepapir eller et fnugfrit viskestykke, så støv ikke kan komme ned til det...

Hvis du sætter det på køl,vil det begynde at "svede", når du tager det ud pga temperaturforskellene. Det eneste der sker ved, at du har det stående i stuetemp. er at det stivner, men det er kun en fordel, for så står det pænere og længere...

Jeg selv bruger altid færdigt fondant, så det kan jeg godt anbefale - jeg bruger helst Wiltons fondant, den er god både at rulle ud og lave pynt af.

Du kan med hensyn til din tidsplan - bage kagen to dage før, pak den ind når den er kølet ned, og i køleskabet med den. lave dine cremer klar. dagen før lægger du kage og creme sammen, smører kagen op og lægger fondant på. På dagen kan du så pynte den, hvis det passer bedre i dine planer. Vigtigt er det bare, at du får kagen på køl, så snart der er mulighed for det

En god smørcreme til opsmøring er PSC - PalminSmørCreme:

PSC – Palmin smørcreme



225 g bloksmør

225 g palmin-stuetemp

900 g flormelis (jeg bruger ca 800g)

3 tsk vanille essens

5-6 spsk koldt mælk (jeg bruger ofte Asti eller Temp cider 1 dl)

Bland smør og palmin grundigt gerne i en 10 min. Kom vanillen i og så flormelis lidt ad gangen, det skal blandes godt med smøret, gerne i 10 min, kom så væsken i lidt ad gangen.

og til sidst billeder af Bamse og Kylling i fondant

 



Tak for svar  

Tænker lidt om jeg overhovedet kan lave kagen, overdække den med fondant og så pynte den den samme dag som den skal spises?? Eller skal den når den har fået fondant på stå en dag i køleskab inden den bliver pyntet og spist??

Anmeld

22. september 2013

Dot D

Omsorgsgiver skriver:



Tak for svar  

Tænker lidt om jeg overhovedet kan lave kagen, overdække den med fondant og så pynte den den samme dag som den skal spises?? Eller skal den når den har fået fondant på stå en dag i køleskab inden den bliver pyntet og spist??



Det kan godt lade sig gøre, at lave det hele på en dag, men så bliver du altså presset på tid...

Hvis du skal lave cremer med fløde og kogte hindbær eller smeltet chokolade, så bør de altså stå natten over for at blive ordentligt kolde - og er de ikke kolde nok, så kan du ikke piske dem op. 

Så jeg vil klart anbefale dig den tidsramme, jeg skrev før - eller i bedste fald en der kun er kortet ned med en dag, så kan det stadigt lade sig gøre, uden at du bliver kørt helt træt og stresset, hi hi...

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.