Hvornår må baby vende ud af i bæresele/strækvikle?

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

11. august 2013

TNBC

raca skriver:det er så en meget firkantet artikel. der ikke ligger vægt på hvor stor forskel der er på

vikler

skåslynger

ergonomisk rigtige bære seler

og de dårlige ala den gamle babybjørn med smalt benstykke og billige kopier.

 

i en slynge kan barnet ligge ned så kan barnet ligge der hele dagen uden problemer.

i en vikle kan barnet sidde op. fra starten af, da den støtter langt bedre end den bedste bæresele.

og børn har ikke behov for at ligge ned. naturfolks børn ligger ikke ned, ej heller afrikanske børn, og de klare sig ganske udemærket.

men ja børn skal ikke stavles op i autostole og vippestole og skåstole osv.

men at bære et barn INDADVENDT eller på ryggen er rigtig godt. hvis bæreredskabet passer til barnets alder. men udafvendt bliver aldrig en god stilling hvis bene er ude.hvorfor fortæller du mig det??

Der bliver stillet et spørgsmål og jeg finder et svar fra en sundhedsplejerske..

Anmeld

3 numre af Vores Børn + 2 LEGO Storage bokse.

Spar 384 kr.

Køb her for kun 229 kr.

11. august 2013

LuLy

Yurie skriver:Kære

Der er ikke noget i vejen for at du bruger en bæresele til din datter med den alder hun har (5½ uge). Det er dog vigtigt at du vender hende, så hun har ansigtet ind mod din brystkasse, da hun jo endnu ikke er i stand til at holde hovedet selv og har brug for sin støtte ved hovedet.

Når barnet er 3 måneder gammelt vil det normalt være stærk nok i nakke og hals til at kunne sidde udadvendt i bæreselen, altså med ansigtet væk fra din brystkasse - det kan være dejligt for barnet i den alder, at sidde sådan og kigge ud på verden, når man er vågen. Men når barnet sover er det vigtigt at vende barnet om og allerhelst atter få barnet ned at ligge.

Generelt gælder at barnet i begyndelsen ikke må sidde mere end 20 minutter af gangen i en bæresele, men i takt med at barnet bliver ældre, større og stærkere kan barnet sidde længere og længere tid. Når barnet sidder i en bæresele, så er der en belastning af barnets rygsøjle og små børn har derfor bedre af at ligge end at sidde. Samtidig har de brug for stillingsskift og variation. En bæresele er således ikke til flere timers


... brug i bycenteret, men hvis du f.eks. har barnevognen med og din datter vågner og der lige går lidt tid inden du finder puslerummet eller kommer igennem den lange kø ved kassen, så kan du tage hende i bæreselen og måske få lidt ro på hende på den måde.

Alternativet til en bæresele er en slynge. Den kan barnet være i lidt længere tid af gangen, fordi barnet kan ligge ned i slyngen. Der er således ikke samme belastning af barnets rygsøjle i en slynge.

Sådan får du dit barn til at sove LÆS OGSÅ HELENS NYE BOG:
"Sådan får du dit barn til at sove!" Generelt gælder at man skal se på hvor meget barnet sidder. Det vil sige sidder i autostol, sidder i bæresele og sidder i skråstol - nogle familier bruger jo alle dele dagligt og det kan hurtigt blive for meget for et lille barn, som har bedst af at ligge på gulvet. Hvis I således ikke bruger autostol eller skråstol, så vil jeres datter kunne sidde lidt længere i bæreselen. Det er altså vigtigt at se på hvor meget hun rent faktisk placeres siddende i løbet af en dag. Det er den gentagende og langvarige passive siddende stilling som ikke er godt for hende.

Håber ovenstående hjælper dig lidt videre, fortsat held og lykke.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerskeTak!

Det er jo heller ikke fordi jeg skal bruge bæreselen som dagligt transportmiddel, men med to små børn er det rart at kunne have den mindste i bæresele fx når storesøster skal hentes fra Dp Og kan huske fra da hun var lille at hun elskede at kigge ud når hun sad der. Kunne bare ikke huske hvor gammel hun var

Anmeld

11. august 2013

TNBC

LuLy skriver:Tak!

Det er jo heller ikke fordi jeg skal bruge bæreselen som dagligt transportmiddel, men med to små børn er det rart at kunne have den mindste i bæresele fx når storesøster skal hentes fra Dp Og kan huske fra da hun var lille at hun elskede at kigge ud når hun sad der. Kunne bare ikke huske hvor gammel hun varselv tak

Anmeld

11. august 2013

modesty

Yurie skriver:hvorfor fortæller du mig det??

Der bliver stillet et spørgsmål og jeg finder et svar fra en sundhedsplejerske..Det er da fint nok at gøre opmærksom på at svaret fra sundhedsplejersken er mangelfuldt. Jeg studsede også da jeg læste det, over at hun åbenbart ikke kender til ergonomisk korrekte bæreseler og vikler hvor barnet sidder i siddestilling.

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.