Blødende chokoladekage - søger opskrift

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

3.033 visninger
10 svar
8 synes godt om
18. marts 2013

Miss BananaHammock

Hey kagetøser

Er der en der har en god, simpel opskrift på blødende chokoladekage?

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

18. marts 2013

trunte89

Den her har jeg lavet et par gange. Synes den er rigtig god.
http://www.foodfanatic.dk/chokoladefondant-med-fly dende-indre

Anmeld

18. marts 2013

tarkoflen

Den her har jeg fået af en konditor og den er helt fantastisk

Ca 10 stk.
200 g 70% kakao chokolade
200 g smør
80 g past. æggeblommer
200 g past. hele æg
120 g sukker
60 g mel
Lidt smør og mel til at smøre formene i 
Vi brugte engangs aluforme fra Metro, det er ikke så godt at lave dem i silikone, da der er stor risiko for at man maser dem, når man tager dem ud

Smør og chokolade smeltes ved lav varme i et vandbad

Æg og sukker piskes sammen til sukkeret er opløst.

Chokoladeblandingen vendes i æggemassen.

Melet sigtes og vendes i dejen.

Formene smøres med fedtstof og drysses med lidt mel.

Formen fyldes med 80-90 g i (vi havde 85 g i hver)

Fryses (så de kan sagtens laves i god tid)

Kagerne bages i en 220 grader varm ovn. De sættes frosne ind i ovnen og skal have 11-13 minutter (vi gav dem 11 minutter, men test evt. din ovn først)  

Anmeld

18. marts 2013

Miss BananaHammock

tarkoflen skriver:

Den her har jeg fået af en konditor og den er helt fantastisk

Ca 10 stk.
200 g 70% kakao chokolade
200 g smør
80 g past. æggeblommer
200 g past. hele æg
120 g sukker
60 g mel
Lidt smør og mel til at smøre formene i 
Vi brugte engangs aluforme fra Metro, det er ikke så godt at lave dem i silikone, da der er stor risiko for at man maser dem, når man tager dem ud

Smør og chokolade smeltes ved lav varme i et vandbad

Æg og sukker piskes sammen til sukkeret er opløst.

Chokoladeblandingen vendes i æggemassen.

Melet sigtes og vendes i dejen.

Formene smøres med fedtstof og drysses med lidt mel.

Formen fyldes med 80-90 g i (vi havde 85 g i hver)

Fryses (så de kan sagtens laves i god tid)

Kagerne bages i en 220 grader varm ovn. De sættes frosne ind i ovnen og skal have 11-13 minutter (vi gav dem 11 minutter, men test evt. din ovn først)  



Super. Tak jeg har sådan en tefal muffinsform - altså sådan en bradepande med huller i, tror du den kan bruges? Eller skal man kunne "vride" dem ud?

Anmeld

18. marts 2013

tarkoflen

Miss BananaHammock skriver:



Super. Tak jeg har sådan en tefal muffinsform - altså sådan en bradepande med huller i, tror du den kan bruges? Eller skal man kunne "vride" dem ud?



Hmm det er nok ikke så nemt at vende dem nænsomt ud, men mon ikke det kan lade sig gøre? Har du ellers nogle ramakiner? Sådan nogle små porcelænsforme?

Ellers tror jeg, at du skal få dem vendt ud i et hurtigt snuptag på noget helt plant

Det er da er forsøg værd...

Ellers kan de godt laves i silikoneforme, man skal bare være ret forsigtig, når man skal have kagen ud af formen, så man ikke får dem mast

Anmeld

18. marts 2013

M (:

Miss BananaHammock skriver:

Hey kagetøser

Er der en der har en god, simpel opskrift på blødende chokoladekage?



Her er opskriften på chokolade fondant (blødende chokolade kage)

Ca 10 stk.
200 g 70% kakao chokolade
200 g smør
80 g past. æggeblommer
200 g past. hele æg
120 g sukker
60 g mel
Lidt smør og mel til at smøre formene i 


Brug evt. engangsaluforme, det er ikke så godt at lave dem i silikone, da der er stor risiko for at man maser dem, når man tager dem ud (:

Smør og chokolade smeltes ved lav varme i et vandbad

Æg og sukker piskes sammen til sukkeret er opløst.

Chokoladeblandingen vendes i æggemassen.

Melet sigtes og vendes i dejen.

Formene smøres med fedtstof og drysses med lidt mel.

Formen fyldes med 80-90 g i.

Fryses (så de kan sagtens laves i god tid).

Kagerne bages i en 220 grader varm ovn. De sættes frosne ind i ovnen og skal have 11-13 minutter (i min ovn er det tættere på 13 end på 11 minutter).. 

Anmeld

18. marts 2013

M (:

Miss BananaHammock skriver:



Super. Tak jeg har sådan en tefal muffinsform - altså sådan en bradepande med huller i, tror du den kan bruges? Eller skal man kunne "vride" dem ud?



Du kan sagtens bruge den stive form - der er stor risiko for at de går i stykker, hvis du prøver at vride dem ud af en blød form.. (:

Anmeld

18. marts 2013

M (:

tarkoflen skriver:

Den her har jeg fået af en konditor og den er helt fantastisk

Ca 10 stk.
200 g 70% kakao chokolade
200 g smør
80 g past. æggeblommer
200 g past. hele æg
120 g sukker
60 g mel
Lidt smør og mel til at smøre formene i 
Vi brugte engangs aluforme fra Metro, det er ikke så godt at lave dem i silikone, da der er stor risiko for at man maser dem, når man tager dem ud

Smør og chokolade smeltes ved lav varme i et vandbad

Æg og sukker piskes sammen til sukkeret er opløst.

Chokoladeblandingen vendes i æggemassen.

Melet sigtes og vendes i dejen.

Formene smøres med fedtstof og drysses med lidt mel.

Formen fyldes med 80-90 g i (vi havde 85 g i hver)

Fryses (så de kan sagtens laves i god tid)

Kagerne bages i en 220 grader varm ovn. De sættes frosne ind i ovnen og skal have 11-13 minutter (vi gav dem 11 minutter, men test evt. din ovn først)  



Haha, sjovt at vi gav nøjagtig samme opskrift - så må den virkelig være god!

Anmeld

18. marts 2013

Miss BananaHammock

tarkoflen skriver:



Hmm det er nok ikke så nemt at vende dem nænsomt ud, men mon ikke det kan lade sig gøre? Har du ellers nogle ramakiner? Sådan nogle små porcelænsforme?

Ellers tror jeg, at du skal få dem vendt ud i et hurtigt snuptag på noget helt plant

Det er da er forsøg værd...

Ellers kan de godt laves i silikoneforme, man skal bare være ret forsigtig, når man skal have kagen ud af formen, så man ikke får dem mast



Har ikke så mange bageting plejer bare at bruge papirforme som jeg sætter ned i tefalformen når jeg bager muffins normalt

Anmeld

18. marts 2013

christinak

Miss BananaHammock skriver:

Hey kagetøser

Er der en der har en god, simpel opskrift på blødende chokoladekage?



Jeg har brugt denne opskrift og den er rigtig god.

 

http://www.dr.dk/DR1/det-soede-liv/Opskrifter/2010/sommerliv/uds_3/20100824090645.htm

 

for at få dem ud af formen, klipper du 2 strimler bagepapir der passer i længden til formene og der må gerne stikke 2 flapper op, så ligger du dem på kryds i formen og så dej ovenpå, når kagerne er færdige løsner du dem lidt i siden og løfter dem op ved at løfte i de flapper af bagepapir og så kan du trække dem væk fra kagen når de er sat på tallerkenen, håber det gav mening

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.