Blomsterbergs opskrift skulle også være god: (jeg har "stjålet teksten fra en hjemmeside/blog)
Kransekage ( Mette Blomsterberg - det søde liv )
Kransekagemasse:
500g marcipan
200g hvidt sukker
100g pasteuriserede æggehvider
Glasur:
100g god mørk chokolade med orangesmag
-Skær marcipanen i mindre stykker. Bland sukker og ægehvider og rør godt, så sukkeret bliver opløst helt. Jeg lod det ikke stå og ''trække'' i en time. Sukkermassen og marcipanen æltes godt sammen og kommes i en sprøjtepose, med en tylle til kransekage. Den er trekantet med en flad side, som skal være bunden.
Sprøjtes ud i passende stykker og længder. Formes med en smule vand på fingrene, så hænger marcipanan ikke ved.
De bages i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter, alt efter hvordan din ovn er. Hold øje med dem og ''giv'' dem den farve, du ønsker de skal have.
Chokoladen brækkede jeg i mindre stykker og smeltede den overvandbad og kom det i en frysepose, som jeg vist kom til, at klippe et lidt for stort hul i. Pyntede kransekagerne efter afkøling.
Jeg lod ikke kransekagerne tørre en halv times tid inden bagning, og de blev god alligevel - du kan evt lade dem tørre i den tid, det tager, at varme ovnen op.
Jeg satte de afkølede kransekager i fyseren så er det nemt, at få chokoladen til, at stivne. Da det var stivnet, så kom de i fryseren igen - kransekage og marcipan, bliver kun bedre af, at komme i fyseren.
Velbekomme....
Anmeld