Så ville jeg smelte 300-400 gram toblerone sammen med 1/4 l. piskefløde, lad stå i køleskabet natten over og så piskes til skum 
Syntes lige 300-400 gram hvid chokolade er mere end rigeligt til 1/4 L piske. Normalt siger man 150 gram hvid chokolade til 1/2 L piske. Det er en helt normal ganache som bliver fint stiv, når den piskes.
Fremgangsmåden er varm piskefløde indtil det næsten koger (det må helst ikke koge) hak chokoladen rimelig fint og hæld halvdelen af den varme fløde over chokoladen. Rør i det så chokoladen smelter. Tilsæt det sidste fløde. Lad blandingen stå 5-10 min inden den dækkes til med plastfolie. Folien skal gå ned langs siden på skålen og helt ned til overfladen af blandingen, således der ikke er nogen luftlommer hvor der kan dannes kondens. Stilles køligt i min. 8 timer, hvor efter den kan piskes op til en lækker creme. Men vær varsom når der piskes, da den hurtigt får for meget og derved vil skilles. Ofte kan den ikke reddes når den først er skilt. Start på lav hastighed i ca. 30 sekunder og derefter op på høj indtil cremer begynder at tykne. Skift derefter til lav igen, så er der mere kontrol over hvor stærkt det går. Rig god fornøjelse...
Anmeld