Creme til regnbuekage?

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

2.193 visninger
7 svar
0 synes godt om
5. oktober 2012

3rollinger

Hejsa

Paa soendag er det min datters 8 aars foedselsdag og jeg skal lave en regnbuekage til hende.

Men saadan en droemmekagebund har jo ikke den store smag i sig selv og derfor ville jeg laegge de forskellige farver sammen med en hvid creme, som jeg har set det er gjort paa billeder.

Men er der nogen der har ideer til denne creme? Den maa jo gerne smage lidt laekkert. Kunne man f.eks lave en mousse af hvid chokolade? Andre ideer modtages med kyshaand.

Trine

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

5. oktober 2012

Team Putte

3rollinger skriver:

Hejsa

Paa soendag er det min datters 8 aars foedselsdag og jeg skal lave en regnbuekage til hende.

Men saadan en droemmekagebund har jo ikke den store smag i sig selv og derfor ville jeg laegge de forskellige farver sammen med en hvid creme, som jeg har set det er gjort paa billeder.

Men er der nogen der har ideer til denne creme? Den maa jo gerne smage lidt laekkert. Kunne man f.eks lave en mousse af hvid chokolade? Andre ideer modtages med kyshaand.

Trine



Hvid toblerone.. DET er bare lækkert!

Anmeld

5. oktober 2012

3rollinger





Hvid toblerone.. DET er bare lækkert!



Uhmm ja, lyder mums. 

Har du den fulde opskrift saadan lige liggende eller i hovedet? Bare saadan hvis du lige har den, eller checker jeg bare nettet 

Anmeld

5. oktober 2012

Team Putte

3rollinger skriver:



Uhmm ja, lyder mums. 

Har du den fulde opskrift saadan lige liggende eller i hovedet? 



Den skal binde kagen sammen?

 

Så ville jeg smelte 300-400 gram toblerone sammen med 1/4 l. piskefløde, lad stå i køleskabet natten over og så piskes til skum

 

Smut evt. nogle mandler og hak dem groft, vend dem i cremen til sidst så du får noget struktur i kagen

Anmeld

5. oktober 2012

3rollinger

Team Putte skriver:



Den skal binde kagen sammen?

 

Så ville jeg smelte 300-400 gram toblerone sammen med 1/4 l. piskefløde, lad stå i køleskabet natten over og så piskes til skum

 

Smut evt. nogle mandler og hak dem groft, vend dem i cremen til sidst så du får noget struktur i kagen



Super idé med mandlerne. Tusind tak 

Og ogsaa tak for opskriften. 

Anmeld

5. oktober 2012

Team Putte

3rollinger skriver:



Super idé med mandlerne. Tusind tak 

Og ogsaa tak for opskriften. 



Så lidt

Anmeld

5. oktober 2012

Gulbak

Så ville jeg smelte 300-400 gram toblerone sammen med 1/4 l. piskefløde, lad stå i køleskabet natten over og så piskes til skum

 

Syntes lige 300-400 gram hvid chokolade er mere end rigeligt til 1/4 L piske. Normalt siger man 150 gram hvid chokolade til 1/2 L piske. Det er en helt normal ganache som bliver fint stiv, når den piskes.

Fremgangsmåden er varm piskefløde indtil det næsten koger (det må helst ikke koge) hak chokoladen rimelig fint og hæld halvdelen af den varme fløde over chokoladen. Rør i det så chokoladen smelter. Tilsæt det sidste fløde. Lad blandingen stå 5-10 min inden den dækkes til med plastfolie. Folien skal gå ned langs siden på skålen og helt ned til overfladen af blandingen, således der ikke er nogen luftlommer hvor der kan dannes kondens. Stilles køligt i min. 8 timer, hvor efter den kan piskes op til en lækker creme. Men vær varsom når der piskes, da den hurtigt får for meget og derved vil skilles. Ofte kan den ikke reddes når den først er skilt. Start på lav hastighed i ca. 30 sekunder og derefter op på høj indtil cremer begynder at tykne. Skift derefter til lav igen, så er der mere kontrol over hvor stærkt det går. Rig god fornøjelse...

Anmeld

5. oktober 2012

3rollinger

Gulbak skriver:

Så ville jeg smelte 300-400 gram toblerone sammen med 1/4 l. piskefløde, lad stå i køleskabet natten over og så piskes til skum

 

Syntes lige 300-400 gram hvid chokolade er mere end rigeligt til 1/4 L piske. Normalt siger man 150 gram hvid chokolade til 1/2 L piske. Det er en helt normal ganache som bliver fint stiv, når den piskes.

Fremgangsmåden er varm piskefløde indtil det næsten koger (det må helst ikke koge) hak chokoladen rimelig fint og hæld halvdelen af den varme fløde over chokoladen. Rør i det så chokoladen smelter. Tilsæt det sidste fløde. Lad blandingen stå 5-10 min inden den dækkes til med plastfolie. Folien skal gå ned langs siden på skålen og helt ned til overfladen af blandingen, således der ikke er nogen luftlommer hvor der kan dannes kondens. Stilles køligt i min. 8 timer, hvor efter den kan piskes op til en lækker creme. Men vær varsom når der piskes, da den hurtigt får for meget og derved vil skilles. Ofte kan den ikke reddes når den først er skilt. Start på lav hastighed i ca. 30 sekunder og derefter op på høj indtil cremer begynder at tykne. Skift derefter til lav igen, så er der mere kontrol over hvor stærkt det går. Rig god fornøjelse...



Tusind tak.  Mine taender loeber allerede i vand 

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.