fondant - kage. nogle med erfaring?

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

1.302 visninger
8 svar
0 synes godt om
8. september 2012

Miss-86

Jeg vil høre jer ad om man egentlig bare kan lave en almindelig kage også ligge fondant udover, indtil man er øvet i det? og evt forslag til hvilken kage, man kan gøre det med?

næste spørgsmål er om der er nogle som har en god opskrift på creme til at komme i, når jeg går igang med det? måske også en smørcreme?

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

8. september 2012

StineW79

Profilbillede for StineW79

Min veninde lavede sin egen bryllupskage og hun øvede i flere mdr med fondant, på købe lagkage bunde, med forskelligt fyld i. Det er lidt billiger end at købe alle ingredienser til en kage, ved hvert forsøg. 

Har du kigge i kagekluppen, der er mange opskrifter på alt! Vh stine

Anmeld

9. september 2012

Jupiter

Det lyder som et spørgsmål jeg godt kunne bruge svar på, så følger lige lidt med

Jeg tror jeg starter med at øve mig på et par lagkager

Anmeld

9. september 2012

Polkaprik

Kan du sagtens. Jeg bruger helt almindelige kager når jeg holder kurser. Det gælder bare om at bage en kage der er lige. Det er vigtigt den ikke laver et krater eller vulkan i midten. Og så må den ikke bages for hårdt så skorpen bliver sprød. 

Her har du en god opskrift som egner sig godt til at smøre op osv. Den er svampet og har en god krumme

Også en opskrift på PSC (palminsmørcreme) som er dejlig at arbejde med og som smager SÅ meget bedre end almindelig smørcreme

Kage til kagekursus

300 g mel
300 g sukker
20 g natron
25 g vanillesukker
3/4 dl olie
½ l kærnemælk

Bland det hele sammen. Bages i en 24 Ø springform der har bagepapir i
bunden og smurte sider, ved 175 grader i ca 40-50 min ved varmluft (kan jo desværre variere
meget fra ovn til ovn)
.
Det er vigtigt den ikke bliver sprød i kanten så hold øje med den
undervejs. Den skal være lækker og svampet.


Ønsker man en chokoladekage byttes 50 g mel ud med 50 g kakao.
Ellers kan der blandes alt muligt i kagen. Bananer, gulerødder, marcipan,
krydderier, nødder og meget mere

 

PSC - Palminsmørcreme

500 g heeeeelt blød palmin
500 g heeeeelt blød smør
1500 flormelis
2 spsk vanilleessens
2 spsk citronsaft

(man kan tilsætte forkellig smøg alt efter ønske)

Pisk det hele sammen så det er let og cremet.
Rester kan fryse

Rigtig god fornøjelse

Michelle

Anmeld

9. september 2012

Jupiter

Polkaprik skriver:

Kan du sagtens. Jeg bruger helt almindelige kager når jeg holder kurser. Det gælder bare om at bage en kage der er lige. Det er vigtigt den ikke laver et krater eller vulkan i midten. Og så må den ikke bages for hårdt så skorpen bliver sprød. 

Her har du en god opskrift som egner sig godt til at smøre op osv. Den er svampet og har en god krumme

Også en opskrift på PSC (palminsmørcreme) som er dejlig at arbejde med og som smager SÅ meget bedre end almindelig smørcreme

Kage til kagekursus

300 g mel
300 g sukker
20 g natron
25 g vanillesukker
3/4 dl olie
½ l kærnemælk

Bland det hele sammen. Bages i en 24 Ø springform der har bagepapir i
bunden og smurte sider, ved 175 grader i ca 40-50 min ved varmluft (kan jo desværre variere
meget fra ovn til ovn)
.
Det er vigtigt den ikke bliver sprød i kanten så hold øje med den
undervejs. Den skal være lækker og svampet.


Ønsker man en chokoladekage byttes 50 g mel ud med 50 g kakao.
Ellers kan der blandes alt muligt i kagen. Bananer, gulerødder, marcipan,
krydderier, nødder og meget mere

 

PSC - Palminsmørcreme

500 g heeeeelt blød palmin
500 g heeeeelt blød smør
1500 flormelis
2 spsk vanilleessens
2 spsk citronsaft

(man kan tilsætte forkellig smøg alt efter ønske)

Pisk det hele sammen så det er let og cremet.
Rester kan fryse

Rigtig god fornøjelse

Michelle



Det lyder jo lige til - det skal prøves

Anmeld

9. september 2012

Miss-86

Polkaprik skriver:

Kan du sagtens. Jeg bruger helt almindelige kager når jeg holder kurser. Det gælder bare om at bage en kage der er lige. Det er vigtigt den ikke laver et krater eller vulkan i midten. Og så må den ikke bages for hårdt så skorpen bliver sprød. 

Her har du en god opskrift som egner sig godt til at smøre op osv. Den er svampet og har en god krumme

Også en opskrift på PSC (palminsmørcreme) som er dejlig at arbejde med og som smager SÅ meget bedre end almindelig smørcreme

Kage til kagekursus

300 g mel
300 g sukker
20 g natron
25 g vanillesukker
3/4 dl olie
½ l kærnemælk

Bland det hele sammen. Bages i en 24 Ø springform der har bagepapir i
bunden og smurte sider, ved 175 grader i ca 40-50 min ved varmluft (kan jo desværre variere
meget fra ovn til ovn)
.
Det er vigtigt den ikke bliver sprød i kanten så hold øje med den
undervejs. Den skal være lækker og svampet.


Ønsker man en chokoladekage byttes 50 g mel ud med 50 g kakao.
Ellers kan der blandes alt muligt i kagen. Bananer, gulerødder, marcipan,
krydderier, nødder og meget mere

 

PSC - Palminsmørcreme

500 g heeeeelt blød palmin
500 g heeeeelt blød smør
1500 flormelis
2 spsk vanilleessens
2 spsk citronsaft

(man kan tilsætte forkellig smøg alt efter ønske)

Pisk det hele sammen så det er let og cremet.
Rester kan fryse

Rigtig god fornøjelse

Michelle



tusind tak, det vil jeg prøve. 

Anmeld

11. september 2012

Miss-86

Jupiter skriver:

Det lyder som et spørgsmål jeg godt kunne bruge svar på, så følger lige lidt med

Jeg tror jeg starter med at øve mig på et par lagkager



Ja, jeg vil også starte med nogle lagkager..

Hvad vil du putte i dine ?

Anmeld

11. september 2012

Pige2009

Polkaprik skriver:

Kan du sagtens. Jeg bruger helt almindelige kager når jeg holder kurser. Det gælder bare om at bage en kage der er lige. Det er vigtigt den ikke laver et krater eller vulkan i midten. Og så må den ikke bages for hårdt så skorpen bliver sprød. 

Her har du en god opskrift som egner sig godt til at smøre op osv. Den er svampet og har en god krumme

Også en opskrift på PSC (palminsmørcreme) som er dejlig at arbejde med og som smager SÅ meget bedre end almindelig smørcreme

Kage til kagekursus

300 g mel
300 g sukker
20 g natron
25 g vanillesukker
3/4 dl olie
½ l kærnemælk

Bland det hele sammen. Bages i en 24 Ø springform der har bagepapir i
bunden og smurte sider, ved 175 grader i ca 40-50 min ved varmluft (kan jo desværre variere
meget fra ovn til ovn)
.
Det er vigtigt den ikke bliver sprød i kanten så hold øje med den
undervejs. Den skal være lækker og svampet.


Ønsker man en chokoladekage byttes 50 g mel ud med 50 g kakao.
Ellers kan der blandes alt muligt i kagen. Bananer, gulerødder, marcipan,
krydderier, nødder og meget mere

 

PSC - Palminsmørcreme

500 g heeeeelt blød palmin
500 g heeeeelt blød smør
1500 flormelis
2 spsk vanilleessens
2 spsk citronsaft

(man kan tilsætte forkellig smøg alt efter ønske)

Pisk det hele sammen så det er let og cremet.
Rester kan fryse

Rigtig god fornøjelse

Michelle



Ej, den napper jeg da lige Thank youuuuu

Anmeld

11. september 2012

Jupiter

Miss-86 skriver:



Ja, jeg vil også starte med nogle lagkager..

Hvad vil du putte i dine ?



Jamen jeg tror det bliver favoritten her i huset - Chokoladecreme, banan, kiwi og chokoladestykker

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.