nogen der har en opskrift på sunde boller som kan fryses og som ikke er for tørrer. nogen som man kan spise om morgen uden at få dårlig samvittighed
Jeg bager altid dem her. De smager super godt, og kan sagtens spises uden pålæg.
1000 gr. mel (og her kan du varier en hel masse, f.eks. 200 gr. rug, 150 gr. spelt/durum og 650 gr. hvede, du kan også bruge 1/3 fuldkorn )
25 gr. gær (afhængig af hvor længe man vil hæve dem, vil man hæve dem natten over i køleskab bruger jeg nok 7-10 gr. )
80 gr. sukker (man kan sagtens nøjes med 40)
15 gr. salt
500 ml vand
250 gr. groft revet gulerod
250 gr. fint revet gulerod
1 dl raps olie
evt. hørfrø og solsikkekerner
riv gulerødderne, og hæld godt varmt vand over. rør stille rundt indtil vandet er blevet lunkent. smuldre gæren i og tilsæt sukker, salt og olie. tilsæt mel lidt af gangen.
dejen skal være våd, altså virkelig klistet. Det nemmeste er at lave den på røremaskine.
lad dejen hæve til dobbeltstørrelse 30-60 min.
sæt bollerne på bagepapir med en våd spiseske.
efterhæv 30-60 min.
bag bollerne ved 220 gr. i 15 min.
De er MEGET populærer, derfor den store portion, der giver omkring 20 store boller.
Er man til rosiner, så kan man sagten putte det i også