Eftermiddags mad

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

950 visninger
8 svar
0 synes godt om
11. juli 2012

debbie19

Jeg søger lidt ideer til hvad man kan spise her hen på eftermiddagen. bliver tit noget usundt som kage is eller kiks. hvad spiser i.
mvh debbie19

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

11. juli 2012

debbie19

11. juli 2012

MorDk

• Rugbrød med ost

• Frugt

• Nødder

• Boller m. smør

• Havregryn m. rosiner

• Yoghurt m. müsli

m.m

Anmeld

11. juli 2012

Kronvald

Bager ofte små rugbrødshapser med tørrede frugter, mætter godt og er stadig tilpas søde

Anmeld

11. juli 2012

MorDk

Kronvald skriver:

Bager ofte små rugbrødshapser med tørrede frugter, mætter godt og er stadig tilpas søde



Uhmmm...det lyder altså lækkert!!!

Anmeld

11. juli 2012

debbie19

Gode forslag. vil helt klart bruge nogen af dem

Anmeld

11. juli 2012

Maja_4000

Kronvald skriver:

Bager ofte små rugbrødshapser med tørrede frugter, mætter godt og er stadig tilpas søde



Deler du ikke den opskrift ?

Anmeld

11. juli 2012

Louisepigen

nødder,

knækbrød,

frugt,

kriks

eller koldeskål mums

 

Anmeld

11. juli 2012

Kronvald

Maja_4000 skriver:



Deler du ikke den opskrift ?



Jo da

 

Opskriften er fra livstilscentret i Brædstrup

 

CA 60 stk

 

Dej :

10  dl vand

50 g gær

1 kg færdig rugbrødsblanding (f.eks. amo fuldkornsrugbrød)

200 hvedemel

 

Opløs gæren i vandet, tilsæt de øvrige ingredienser og rør/ælt dejen til den er ensartet men stadig klistret.

 

Ingredienser fyld (Passer til ½ portion dej)

 

Fyld 1 : 1 groftrevet æble, 1 groftrevet gulerod, 2 tsk kardemomme, drys kanelsukker

 

Fyld 2: 100 g grofthakkede valnødder, 100 g rosiner, drys blå birkes.

 

Fyld 3: 100 g grofthakkede hasselnødder, 100 g tranebær, drys sesamfrø eller solsikkekerner.

 

Fyld 4 : 100 g feta (evt i små stykker), 100 g røget skinke, evt 50 g sorte oliven (i små stykker), drys tørrede eller friske krydderurter (oregano, rosmarin, timian, evt groft salt

 

Del dejen i 2 portioner og vend fyldet i de halve portioner. Dejen trykkes ud med en dejskraber eller en grydeske i 2 forme (25x35 cm) til et fladt brød og drysset fordeles. Skær dybe riller i brødene, så der dannes ca 30 små brød, som kan brækkes fra hinanden, når brødet er bagt. Tildæk dejen og stil den til hævning et lunt sted i ca 1 time. Brødet bages ca 30 min ved 175 grader ..

Brødet kan fryses

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.