Maja_4000 skriver:
Deler du ikke den opskrift ? 
Jo da
Opskriften er fra livstilscentret i Brædstrup
CA 60 stk
Dej :
10 dl vand
50 g gær
1 kg færdig rugbrødsblanding (f.eks. amo fuldkornsrugbrød)
200 hvedemel
Opløs gæren i vandet, tilsæt de øvrige ingredienser og rør/ælt dejen til den er ensartet men stadig klistret.
Ingredienser fyld (Passer til ½ portion dej)
Fyld 1 : 1 groftrevet æble, 1 groftrevet gulerod, 2 tsk kardemomme, drys kanelsukker
Fyld 2: 100 g grofthakkede valnødder, 100 g rosiner, drys blå birkes.
Fyld 3: 100 g grofthakkede hasselnødder, 100 g tranebær, drys sesamfrø eller solsikkekerner.
Fyld 4 : 100 g feta (evt i små stykker), 100 g røget skinke, evt 50 g sorte oliven (i små stykker), drys tørrede eller friske krydderurter (oregano, rosmarin, timian, evt groft salt
Del dejen i 2 portioner og vend fyldet i de halve portioner. Dejen trykkes ud med en dejskraber eller en grydeske i 2 forme (25x35 cm) til et fladt brød og drysset fordeles. Skær dybe riller i brødene, så der dannes ca 30 små brød, som kan brækkes fra hinanden, når brødet er bagt. Tildæk dejen og stil den til hævning et lunt sted i ca 1 time. Brødet bages ca 30 min ved 175 grader ..
Brødet kan fryses
Anmeld