SØGER en god opskrift på chokolade kage...

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

2.414 visninger
25 svar
0 synes godt om
12. juni 2012

cecilie1984

skal bage til sommerfesten i min datters bhv og vil lave chokoladekage og pynte den med mmf

men mangler en god opskrift som er svampet og mums og passer til en hel alm ovn bradepande...

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

12. juni 2012

Polkaprik

Grundopskrift til kage

600 g mel
600 g sukker
45 g natron
45 g vanillesukker
1½ dl olie
1 l kærnemælk

Bland det hele sammen. Bages den som en hel kage i bradepande skal den
bages ved 180 grader i ca 45 min. Bager man bundene enkeltvis skal de
bages ved 200 grader i ca 13 min (ca 3 cm tykke)

1 portion giver til 3 bunde i bradepande eller 4 runde bunde i 26 cm Ø.

Ønsker man en chokoladekage byttes 100 g mel ud med 100 g kakao.
Ellers kan der blandes alt muligt i kagen. Bananer, gulerødder, marcipan,
krydderier, nødder og meget mere

 

Anmeld

12. juni 2012

cecilie1984

Polkaprik skriver:

Grundopskrift til kage

600 g mel
600 g sukker
45 g natron
45 g vanillesukker
1½ dl olie
1 l kærnemælk

Bland det hele sammen. Bages den som en hel kage i bradepande skal den
bages ved 180 grader i ca 45 min. Bager man bundene enkeltvis skal de
bages ved 200 grader i ca 13 min (ca 3 cm tykke)

1 portion giver til 3 bunde i bradepande eller 4 runde bunde i 26 cm Ø.

Ønsker man en chokoladekage byttes 100 g mel ud med 100 g kakao.
Ellers kan der blandes alt muligt i kagen. Bananer, gulerødder, marcipan,
krydderier, nødder og meget mere

 



Tak

Ødelægger det kagen hvis man bruger alm mælk eller er det vigtigt med kærnemælk??

Men bare lige så jeg forstår det rigtigt så bliver det 100 g kakao og 500 g mel??

Anmeld

12. juni 2012

KakaoDrik

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=28302

Den her er den bedste og mest idiotsikre. Du smider alt i en skål. Rækkefølgen er underordnet. Så røre du rundt og smider dejen i et fad. Bum. Chokoladekage (svampet og ret lækker )

Lidt glasur med lidt kokosmel på er prikken over ièt

Anmeld

12. juni 2012

Polkaprik

cecilie1984 skriver:



Tak

Ødelægger det kagen hvis man bruger alm mælk eller er det vigtigt med kærnemælk??

Men bare lige så jeg forstår det rigtigt så bliver det 100 g kakao og 500 g mel??



Det er kærnemælken der gør den ritig lækker og svampet. Man kan godt bytte det ud med mælk og så bruge bagepulver istedet for natron, men resultatet bliver slet ikke lige så lækkert.

Rigtigt forstået med mel og kakao

Anmeld

12. juni 2012

cecilie1984

Polkaprik skriver:



Det er kærnemælken der gør den ritig lækker og svampet. Man kan godt bytte det ud med mælk og så bruge bagepulver istedet for natron, men resultatet bliver slet ikke lige så lækkert.

Rigtigt forstået med mel og kakao



tak for svar så må jeg hellere købe kærnemælk

når en kage er pyntet (der skal ikke fyld i) opbevares den så bare i køleskabet indtil brug??

Anmeld

12. juni 2012

Polkaprik

cecilie1984 skriver:



tak for svar så må jeg hellere købe kærnemælk

når en kage er pyntet (der skal ikke fyld i) opbevares den så bare i køleskabet indtil brug??



Hvis ikke der skal fyld i behøver den ikke at stå på køl

Anmeld

12. juni 2012

cecilie1984

Polkaprik skriver:



Hvis ikke der skal fyld i behøver den ikke at stå på køl



super og mange tak for hjælpen

Anmeld

12. juni 2012

jeanett 26

1 liter kærnemælk
600 g sukker
600 g mel
1 teske natron
1½dl olie
6 spiseske kakao

200grader i alm ovn i 35-40min
Den bliver rigtig dejlig svampet og smager rigtig frisk flere dage efter

Anmeld

12. juni 2012

Miss Church

Polkaprik skriver:



Hvis ikke der skal fyld i behøver den ikke at stå på køl



Lige et spørgsmål Jeg oprettede nemlig en lignende debat tidligere i dag, uden respons. 

Men jeg skal have fyld i en chokoladekage. Tænker at bage den kage som er nævnt her og så deler den i to og kommer creme i.  
Tror du det bliver okay?

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.