Mud cake (rund eller 4kantet form) på 22x22cm
250 g smør
250g mørk chokolade
8tsk instant coffe
180 ml vand
150g self raising mel(laves af: 215 gmel, 2 tsk bagepulver og en halv tsk salt)
150 g mel
60g kako
en halv tsk natron
550g sukker
4 æg( jeg bruger kun 3 æg)
8 tsk raps olie
125 ml kærnemælk
Tænd ovnen på 160 grader og smør bageformen eller kom bagepapir på.
Smør, chokolade, vand og kaffe kommes i en gryde og smeltes ved lav varme.
Mel, selv-hævende mel, kakao og natron sigtes sammen i en skål. Tilsæt sukker og bland det hele godt.
Æg, olie og kærnemælk røres/piskes sammen med en gaffel.
Bland ægge/kærnemælks-massen og chokolade/smør-massen med resten. Brug en stor ske eller dejskraber.
Kom dejen i bageformen og bag den som nævnt.
Kagen bliver bedst, hvis den får lov at hvile et par dage i køleskabet. Husk at pakke den godt ind, så den ikke tager smag fra andre madvarer.
Husk og lade chokolade smør vand og kaffe blandingen skal køles af inden i blander det hele sammen

Kagen skal bages ved 160grader i 1 time og 50 min. De første 50 min. Må du ikke åbne for ovnen.
Sådan så min først mudcake med fondant ud

Vedhæftede fotos (klik for at se i fuld størrelse)
Anmeld