Chokoladekarameller
Antal: 40 – 50 stk.
Tilberedningstid: ca. 30 min.
Ingredienser
¼ liter piskefløde
125 gram glukosesirup eller honning
250 gram stødt sukker
1 knivspids salt
120 gram mørk chokolade
50 gram usaltet smør
Fremgangsmåde
- Bring piskefløde, glukosesirup/honning, sukker og salt i kog under svag varme.
- Når sukkeret er opløst, skrues der op for varmen og blandingen koges til 105grader .
- Fjern gryden fra varmen og tilsæt chokoladen og smørret. Rør rundt til blandingen er ensartet.
- Stil gryden over varmen og kog karamellen videre til 120grader.
- Hæld karamelmassen ud i en smurt for eller på en bageplade med bagepapir.
- Lad karamellen stå ved stuetemperatur indtil den har sat sig.
- Skær karamellen i passende stykker eller klip dem ud med en saks og pak den individuelt ind.
Anmeld