Jeg har lige købt nogle gamle chokolade forme og tænker at jeg vil prøve at lave disse :
Cirka 32 fyldte chokolader
Ingredienser
... • 250 g god mørk chokolade
• ½ portion smeltet flødekaramel
• chokoladeform
Fremgangsmåde:
Smelt to tredjedele af den mørke chokolade over vandbad. Hæld smeltet chokolade i alle hullerne i chokoladeformen – de skal fyldes to tredjedele op. Brug en dejskraber til at fordele chokolade op langs hullernes sider. Hæld den resterende chokolade tilbage i gryden. Skrab resterende chokolade på toppen af chokoladeformen af med en flad spatel. Kom chokoladeformen i køleskabet til chokoladen er stivnet.
Lav en halv portion smeltet flødekaramel. Inden det stivner hældes karamellen i hullerne i chokoladeformen. De skal fyldes to tredjedele op. Lad karamellen stivne i køleskabet.
Når karamellen er stivnet skal chokolade “låget” laves. Fyld hullerne den sidste tredjedel op med smeltet chokolade. Brug en flad spatel til at gøre overfladen jævn og til at fjerne overskydende chokolade. Kom chokoladerne i køleskabet igen til de er stivnede. Chokoladerne kan nu trykkes ud af formen og er klar til servering.
Vedhæftede fotos (klik for at se i fuld størrelse)
Anmeld