Spørgsmål til de kage kyndige :-)

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

2.926 visninger
10 svar
0 synes godt om
18. januar 2012

Maise86

Er der noger, der ligger inde med en god nem og IDIOTSIKKER opskrift på chokolademousse? Gerne med husblas

Lige et sidespørgsmål - er det ikke svært at lave en kage med almindelige lyse bunde? For det er vel almindelige lagkage bunde? Og de er jo ikke ret tykke?

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

18. januar 2012

muzen

jeg laver

200 g chokolade og en kvart piske

det varmer jeg sammen i en gryde.
stiller den smeltet flødechokolade i køleskabet i en 7 timer.
derfter pisker jeg den. og jeg har aldrig haft problemer med at, den har været for blød. her bliver den pisket så den næsten bliver lige så stift som smør, uden at den gryner

Anmeld

19. januar 2012

Ansemusen

Mørk chokoladecreme:

½ L. Fløde
250g Mørk chokolade
3-4 blade husblas
Evt. skal af en appelsin (i så fald koges denne sammen med fløden)

Der kan røres 1dl spiritus i cremen, men i så fald skal flødemængden
reduceres tilsvarende så cremen ikke bliver for flydende.

Fremgangsmåde

Varm fløde op under omrøring (i en tykbundet gryde) Tilsæt evt. appelsinskal.
Pisk den udblødte husblas i fløden.

Bræk chokoladen i mindre stykker før det smeltes i gryden.
Rør godt rundt indtil alt chokoladen er smeltet.

Hvis du vil smage den til med rom eller cognac så er det nu.

Stil cremen i køleskabet, tildækket til næste dag.

Stil på køl i en del timer, til den er fast nok til at komme i kagen.

Er nu klar til at fylde i den flækkede kage.

Passer til 1 lag fyld i en kage på 24 cm. i Ø mål.

Anmeld

19. januar 2012

mn

Maise86 skriver:

Er der noger, der ligger inde med en god nem og IDIOTSIKKER opskrift på chokolademousse? Gerne med husblas

Lige et sidespørgsmål - er det ikke svært at lave en kage med almindelige lyse bunde? For det er vel almindelige lagkage bunde? Og de er jo ikke ret tykke?



jeg har ikke en opskrift på det. Men kan svare i forhold til det med bunde. Jeg laver det altid af lyse købe bunde men så bruger jeg bare seks bunde istedet for tre og det fungere helt fint.

Anmeld

19. januar 2012

Maise86

metteswn skriver:



jeg har ikke en opskrift på det. Men kan svare i forhold til det med bunde. Jeg laver det altid af lyse købe bunde men så bruger jeg bare seks bunde istedet for tre og det fungere helt fint.



Og så lægger dem dobbelt?

Anmeld

19. januar 2012

Maise86

Ansemusen skriver:

Mørk chokoladecreme:

½ L. Fløde
250g Mørk chokolade
3-4 blade husblas
Evt. skal af en appelsin (i så fald koges denne sammen med fløden)

Der kan røres 1dl spiritus i cremen, men i så fald skal flødemængden
reduceres tilsvarende så cremen ikke bliver for flydende.

Fremgangsmåde

Varm fløde op under omrøring (i en tykbundet gryde) Tilsæt evt. appelsinskal.
Pisk den udblødte husblas i fløden.

Bræk chokoladen i mindre stykker før det smeltes i gryden.
Rør godt rundt indtil alt chokoladen er smeltet.

Hvis du vil smage den til med rom eller cognac så er det nu.

Stil cremen i køleskabet, tildækket til næste dag.

Stil på køl i en del timer, til den er fast nok til at komme i kagen.

Er nu klar til at fylde i den flækkede kage.

Passer til 1 lag fyld i en kage på 24 cm. i Ø mål.



Tusind tak. Det lyder lækkert og nemt! Skal fløden op og koge?

Anmeld

19. januar 2012

Maise86

Ansemusen skriver:

Mørk chokoladecreme:

½ L. Fløde
250g Mørk chokolade
3-4 blade husblas
Evt. skal af en appelsin (i så fald koges denne sammen med fløden)

Der kan røres 1dl spiritus i cremen, men i så fald skal flødemængden
reduceres tilsvarende så cremen ikke bliver for flydende.

Fremgangsmåde

Varm fløde op under omrøring (i en tykbundet gryde) Tilsæt evt. appelsinskal.
Pisk den udblødte husblas i fløden.

Bræk chokoladen i mindre stykker før det smeltes i gryden.
Rør godt rundt indtil alt chokoladen er smeltet.

Hvis du vil smage den til med rom eller cognac så er det nu.

Stil cremen i køleskabet, tildækket til næste dag.

Stil på køl i en del timer, til den er fast nok til at komme i kagen.

Er nu klar til at fylde i den flækkede kage.

Passer til 1 lag fyld i en kage på 24 cm. i Ø mål.



Tusind tak. Det lyder lækkert og nemt! Skal fløden op og koge?

Anmeld

19. januar 2012

Ansemusen

Maise86 skriver:



Tusind tak. Det lyder lækkert og nemt! Skal fløden op og koge?



Nej den skal bare være meget varm

Anmeld

19. januar 2012

mn

Maise86 skriver:



Og så lægger dem dobbelt?



er lidt i tvivl om hvad du mener med dobbelt. Så forklare det bare: bund nederst, creme, bund, creme, bund osv. så det faktisk bare svare til at have en lagkage til at stå oven på den anden. Ligger lige et billede ind men det er ikke så tydeligt da cremen blev for flydende :b

Vedhæftede fotos (klik for at se i fuld størrelse)

Anmeld

19. januar 2012

Pige2009

muzen skriver:

jeg laver

200 g chokolade og en kvart piske

det varmer jeg sammen i en gryde.
stiller den smeltet flødechokolade i køleskabet i en 7 timer.
derfter pisker jeg den. og jeg har aldrig haft problemer med at, den har været for blød. her bliver den pisket så den næsten bliver lige så stift som smør, uden at den gryner



Samme her Jeg synes, den er dødnem

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.