Hurtig hjælp - kagedamer ;o)

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

2.996 visninger
6 svar
0 synes godt om
31. oktober 2011

piadas

Jeg er på vej ned for at handle ind til en kage til min mors linedance-hold. Normalt bruger jeg en rund form, der er 26 cm. i diameter, men denne gang skal jeg lave en hel bradepande, for at den bliver den stor nok.

Hvordan omregner jeg målene? Her tænker jeg selvfølgelig både bunde, fyld osv. Er det nok at gange med 2? Jeg tænker, jeg nærmest skal gange med 3 for at kagen bliver høj nok?

Hvad tænker I, kære kagedamer? Nogle erfaringer?

På forhånd tak for hjælpen!

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

31. oktober 2011

piadas

Kagen skal forresten være firkantet som bradepanden. Der skal fondant på toppen med linedance-logoet fladt henover.

Derudover forestiller jeg mig, at der skal smørcreme/frosting-et-eller-andet på siderne i en grøn farve, så det ligner græs, og så med hegn i brun fondant ovenpå.

Jeg mangler en opskrift på noget, jeg kan bruge til græs. Jeg prøvede for noget tid siden at lave en smørcreme, men den smagte bare af smør og var altså lige en tand for vammel, selvom jeg normalt elsker vammel! Så - anyone med en god opskrift?

Anmeld

31. oktober 2011

igt

Du skal gå ud fra en kageberegner som f.eks. denne :

Hvor mange kuverter?

Rund form, 8 cm. høj (ø=diameter)                        

ø10 cm. giver 3-4 serveringer

ø15 cm. giver 7-9 serveringer

ø20 cm. giver 12-15 serveringer

ø25 cm. giver 20-25 serveringer

ø30 cm. giver 28-35 serveringer

ø35 cm. giver 38-48 serveringer

ø40 cm. giver 50-62 serveringer

                                         

Kvadratisk form

10 cm. giver 4-5 serveringer

15 cm. giver 9-11 serveringer

20 cm. giver 16-20 serveringer

25 cm. giver 25-30 serveringer

30 cm. giver 36-45 serveringer

35 cm. giver 49-61 serveringer

40 cm. giver 64-80 serveringer.

Du skal gå ud fra at kagen er 8cm høj med 3 bunde og 2 x fyld.

Man beregner et stykke kage pr. pers. til 5x5x8cm. 

Anmeld

31. oktober 2011

igt

Som form vil jeg anbefale denne :

http://kagebutikken.dk/product.asp?product=345

Den kan reguleres både i længde og i brede, men har ingen bund.

Her skal du bare lægge den på en plan bageplade med bagepapir på.

Den fås også i rund. Jeg har selv kun disse to og de dækker alle mine behov for bageforme til kager.

Anmeld

31. oktober 2011

piadas

igt skriver:

Som form vil jeg anbefale denne :

http://kagebutikken.dk/product.asp?product=345

Den kan reguleres både i længde og i brede, men har ingen bund.

Her skal du bare lægge den på en plan bageplade med bagepapir på.

Den fås også i rund. Jeg har selv kun disse to og de dækker alle mine behov for bageforme til kager.



Tusind tak for hjælpen - så blev jeg noget klogere!

Den er smart, den der bageform! Jeg har set den runde, men aldrig den firkantede. Hmmm, det var da værd at overveje, om jeg skal have fat i sådan en!

Anmeld

31. oktober 2011

Nettemor

Mht græs så grøn fondant og så gennem hvidløgs presseren

Anmeld

12. januar 2012

Quinnie

igt skriver:

Som form vil jeg anbefale denne :

http://kagebutikken.dk/product.asp?product=345

Den kan reguleres både i længde og i brede, men har ingen bund.

Her skal du bare lægge den på en plan bageplade med bagepapir på.

Den fås også i rund. Jeg har selv kun disse to og de dækker alle mine behov for bageforme til kager.



Hej

Jeg bliver altså lige nødt til at høre dig hvordan du undgår at dejen løber ud under den firkantede form. Jeg har den nemlig, men pga. de der "beslag" der holder den sammen, er der et par mm luft hvor dejen så løber ud har snart opgivet at bruge den, da jeg står og pakker den ind hver gang for at få en nogenlunde firkantet kage, der så stadig kun er en cm høj i det ene hjørne

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.