Chokolademousse...hjææællpp!!

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

8.728 visninger
11 svar
0 synes godt om
25. september 2011

Tin

Profilbillede for Tin

Jeg er i dyb krise! Jeg vil have chokolademousse på min fødselsdag, men jeg synes bare ikke at jeg kan få det til at lykkes. Enten bliver den grynet eller også bliver det bare piskefløde med chokolade smag (chokolade is nærmest).

Opskrift er som følger : 3 pas æggeblommer, 60gr sukker, 3 dl piskefløde og 200gr mørk chokolade!

Laver en æggesnaps, smelter chokolade og pisker fløden halvstiv. Det går galt når jeg blander det sammen. Jeg afkøler chokoladen, men når jeg kommer ca 2-3 spsk æggesnaps i chokoladen begynder den straks at stivne og er umedgørlig. Jeg hælder derefter alt chokolade og æggesnaps sammen og så er det blevet til 1 tyk klump, som jeg på ingen måde kan vende i piskefløden...hvad pokker gør jeg forkert eller har nogen en anden og bedre/nemmere opskrift....

Kom frisk...

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

25. september 2011

ano14316

Tin skriver:

Jeg er i dyb krise! Jeg vil have chokolademousse på min fødselsdag, men jeg synes bare ikke at jeg kan få det til at lykkes. Enten bliver den grynet eller også bliver det bare piskefløde med chokolade smag (chokolade is nærmest).

Opskrift er som følger : 3 pas æggeblommer, 60gr sukker, 3 dl piskefløde og 200gr mørk chokolade!

Laver en æggesnaps, smelter chokolade og pisker fløden halvstiv. Det går galt når jeg blander det sammen. Jeg afkøler chokoladen, men når jeg kommer ca 2-3 spsk æggesnaps i chokoladen begynder den straks at stivne og er umedgørlig. Jeg hælder derefter alt chokolade og æggesnaps sammen og så er det blevet til 1 tyk klump, som jeg på ingen måde kan vende i piskefløden...hvad pokker gør jeg forkert eller har nogen en anden og bedre/nemmere opskrift....

Kom frisk...



du skal ikke afkøle chokoladen, den skal være varm og helt smeltet når du blander den i æggene.. 

flødeskummen skal være til den stive side (ikke smør selvfølgelig) så starter du med at vende ca. 1/3 af flødeskummet i chokoladen, det vil klaske ret meget sammen, og så vender du roligt resten af flødeskummet i.. 

Anmeld

25. september 2011

Saram

Det er den som Inez lavede i 4- middag! Den er sååå lækker!!

toms chokoladeskildpader
alm mælkechokolade
daim
pasteuriserede æggeblommer
fløde

smelt chokoladeskilpader og evt alm. mælkechokolade over vandbad
vær endelig ikke nærig med paderne.
hæld evt lidt fløde i for at gøre chokoladen lettere at arbejde med.
tilsæt pasteuriserede æggeblommer og rør til blandingen er glat
pisk flødeskum og vend chokoladeblandingen i.
knus Daim i ønsket mængde og bland i moussen som knas
hældes i portionsglas og stilkes på køl 4-5 timer
server med lidt flødeskum og knust daim på toppen.
evt. sammen med frugt.

// Sara Alrø, som er stolt af at være mor til lille Filuca Nora.

Anmeld

25. september 2011

ano14316

Saram skriver:

Det er den som Inez lavede i 4- middag! Den er sååå lækker!!

toms chokoladeskildpader
alm mælkechokolade
daim
pasteuriserede æggeblommer
fløde

smelt chokoladeskilpader og evt alm. mælkechokolade over vandbad
vær endelig ikke nærig med paderne.
hæld evt lidt fløde i for at gøre chokoladen lettere at arbejde med.
tilsæt pasteuriserede æggeblommer og rør til blandingen er glat
pisk flødeskum og vend chokoladeblandingen i.
knus Daim i ønsket mængde og bland i moussen som knas
hældes i portionsglas og stilkes på køl 4-5 timer
server med lidt flødeskum og knust daim på toppen.
evt. sammen med frugt.

// Sara Alrø, som er stolt af at være mor til lille Filuca Nora.



OMG det lyder godt!! den skal vidst prøves inden chokoladeforbudet træder i kræft.. 

Anmeld

25. september 2011

Saram

ano14316 skriver:



OMG det lyder godt!! den skal vidst prøves inden chokoladeforbudet træder i kræft.. 



Den er også AAALT for lækker.. Men meget kraftig, så man spiser ikk for meget.

Anmeld

25. september 2011

ano14316

Saram skriver:



Den er også AAALT for lækker.. Men meget kraftig, så man spiser ikk for meget.



HAHAHAHAHA Vi får se.. 

Anmeld

25. september 2011

Tin

Profilbillede for Tin
Saram skriver:

Det er den som Inez lavede i 4- middag! Den er sååå lækker!!

toms chokoladeskildpader
alm mælkechokolade
daim
pasteuriserede æggeblommer
fløde

smelt chokoladeskilpader og evt alm. mælkechokolade over vandbad
vær endelig ikke nærig med paderne.
hæld evt lidt fløde i for at gøre chokoladen lettere at arbejde med.
tilsæt pasteuriserede æggeblommer og rør til blandingen er glat
pisk flødeskum og vend chokoladeblandingen i.
knus Daim i ønsket mængde og bland i moussen som knas
hældes i portionsglas og stilkes på køl 4-5 timer
server med lidt flødeskum og knust daim på toppen.
evt. sammen med frugt.

// Sara Alrø, som er stolt af at være mor til lille Filuca Nora.



Ahmen den lyder da bare lækker...men har du ikke nogle mål jeg kan gå efter...Hvor meget skal jeg bruge af de forskellige ting?

Anmeld

25. september 2011

Saram

Tin skriver:



Ahmen den lyder da bare lækker...men har du ikke nogle mål jeg kan gå efter...Hvor meget skal jeg bruge af de forskellige ting?



Jo da, sorry.

144 g. små skildpadder (en lille æske)
100 g lys chokolade
2 past. æggeblommer
2 små daim
½ l piskefløde

Portionen rækker til  5 af de små rosendahl vandglas.

Anmeld

25. september 2011

Tin

Profilbillede for Tin
ano14316 skriver:



du skal ikke afkøle chokoladen, den skal være varm og helt smeltet når du blander den i æggene.. 

flødeskummen skal være til den stive side (ikke smør selvfølgelig) så starter du med at vende ca. 1/3 af flødeskummet i chokoladen, det vil klaske ret meget sammen, og så vender du roligt resten af flødeskummet i.. 



Så er det hel sikkert det jeg gør galt, for jeg er så bange for den er for varm, så derfor venter jeg gerne 5-10min inden jeg røre æggesnapsen sammen med chokoladen. Har lige lavet opskriften 2 gange her til aften og den ene blev grynet og den anden gik hel gal. Den endte i fryseren som chokoladeis istedet....

Anmeld

25. september 2011

Tin

Profilbillede for Tin
Saram skriver:



Jo da, sorry.

144 g. små skildpadder (en lille æske)
100 g lys chokolade
2 past. æggeblommer
2 små daim
½ l piskefløde

Portionen rækker til  5 af de små rosendahl vandglas.



Takker

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.