Madplan - foreslag.

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

2.371 visninger
7 svar
0 synes godt om
16. januar 2009

LotteN

Nå, nu har jeg fået styr på fryseren og blevet total opsat på der skal laves madplan.
Af kød har jeg følgende:
kyllingefilet
pølser
oksefars
svinefars
koteletter
nakkekoteletter
Fadkoteletter
Flæskesteg
ribbensteg
scnitzler

ja, det er vidst det... er der så nogen der har nogle super gode forslag til noget mad? (så vi ikke får det vi altid plejer og f&aring

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

16. januar 2009

Mathilde

Dejligt med så meget i fryseren

Hvad med:
Kylling wok med grøntsager og nudler
Schnitzler med bagt kartoffel og salat
Græske/Tyrkiske oksekødsruller med tzatzikki og ovnkartofler
Farsbrød i ovnen af svinefars med grøntsager og ris

Det synes jeg i hvert fald er lækkert.

Anmeld

16. januar 2009

LotteN

Mathilde skriver:

Dejligt med så meget i fryseren

Hvad med:
Kylling wok med grøntsager og nudler
Schnitzler med bagt kartoffel og salat
Græske/Tyrkiske oksekødsruller med tzatzikki og ovnkartofler
Farsbrød i ovnen af svinefars med grøntsager og ris

Det synes jeg i hvert fald er lækkert.


dem har jeg straks noteret..
har du en opskrift på græsk/tyrkiske oksekødsruller?

Anmeld

16. januar 2009

fam.4xc

LotteN skriver:

Nå, nu har jeg fået styr på fryseren og blevet total opsat på der skal laves madplan.
Af kød har jeg følgende:
kyllingefilet
pølser
oksefars
svinefars
koteletter
nakkekoteletter
Fadkoteletter
Flæskesteg
ribbensteg
scnitzler

ja, det er vidst det... er der så nogen der har nogle super gode forslag til noget mad? (så vi ikke får det vi altid plejer og f&aring


Med kyllinge filet ville jeg enten lave dem med bacon om og i ovnen... eller lave wok mad eller kylling i cola.

Med pølserne ku du lave pølsehorn, eller bruge dem som fyld på feks pizza... Eller i en gang biksemad af evt rester fra andre dages aftensmad.

Oksefars kan du lave lasagne, spaghetti, farsbrød, muosakka, burgere osv af..

Svinefarsen er god til frikadeller, krebinetter eller sammen med oksefarsen til en forloren hare.

Koteletterne ville jeg bare stege og lave gulerods/kartoffel fad til.

Fad koteletterne ville jeg panere i æg og rasp, lægge i et fad og hælde flåede tomater, championer, fløde og cocktail pølser ved siden af og stege det i ovnen mens jeg lavede ris dertil.

Scnizlerne ville jeg også panere og lave med pomfritts ærter og bearnise til.

Og så har du jo ret meget mad der kan laves kød biks af dagen derpå... feks flæskestegen... flæskesteg den ene dag, sandwich den anden og biks den trejde...

Anmeld

16. januar 2009

LotteN

fantastisk - tusind tak for alle de gode forslag... de bliver straks skrevet i bogen

Anmeld

16. januar 2009

Mathilde

LotteN skriver:



dem har jeg straks noteret..
har du en opskrift på græsk/tyrkiske oksekødsruller?


Nej jeg har ikke som sådan en opskrift... Jeg plejer at putte fetaost i små stykker, persille, hvidløg, paprika, salt og peber i. Ikke nødvendigvis det hele sammen men hvad der lige er i skabene. Eller hvad man lige har lyst til

Så ruller jeg nogle små "pølser" på ca. 5-7cm og steger dem i olivenolie (eller anden olie).
Synes det smager rigtig godt med tzatzikki til.

Anmeld

16. januar 2009

Diana...

Kylling filet:

500g Skinkekød

2 gulerødder

2 porre

bønnespirer

1 tsk ingefær

2 tsk salt

1 tsk peber

1 spsk rødvins eddike

2 spsk soja

1/2 l bouillon

Kødet skæres ud i tern og brunes sammen med gulerødderne. krydderierne proppes i sammen med bouillionen. 10 min før madden er færdig skal porre og bønnespire i.

Skal ca have en halv time.

Tilbehør: ris

Oksefars + svinefars:

Græsk farsbrød (jeg plejer og lave denne dobbelt for så der til flere dage...)

250g hakket oksekød

250g hakket svinekød

1 dl ris

1 æg

1 dl mælk

salt/peber

2 spsk persille

1 fed hvidløg

1 løg

100 g feta ost

Farsen:

Risene koges. Kødet blandes i en skål sammen med ris, mælk, æg, salt og peber.

Fyldet:

Blend persille, hvidløg, løg og fetaost sammen.

Den første halvdel af farsen skal lægges i bunden af et fad og i midten af farsen lægges fyldet hvor der efter det skal dækkes med det sidste fars.

I ovnen ved 200 grader i 1 time.

Tilbehør: nogle lækre kartofler og salat.

Hvad er det for nogen snitzler?

Anmeld

16. januar 2009

Diana...

Hvis det skinke snitzler

4 pers.

4 æg
1 pose revet ost
peber

Sovs:

2 dåser flået tomater
3 peberfrugter en af hver farve
1 løg
2 fed hvidløg
salt/peber
andre kryderrier kan os puttes i.

Blander æg ost og peber i en skål, vender snitzlerne i det så der er masser æg og ost på man skal ikke kunne se kødet, derefter hen på panden og steges.

sovsen blandes os sammen

tilbehør ris el paster el kartofler

guf guf

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.