duddi. skriver:
Efter alt det grill her i sommeren har jeg rigtig meget lyst til noget Thai mad. Er der nogen af jer der ligger inde med en god og knap så omstændig opskrift? 
Jeg har en god og nem en, som er dejligt til en afveksling fra kokosmælken, som jeg også elsker 
Deter sådan blandet opskrift/ud-af-hovedet, så du kan sagtens selv tilsætte eller fjerne/ændre ting - fx. kan det være at du bedre kan lide nogle andre grøntsager.
Thai-kylling med sort chilipasta med aoya og brun farin (de bruger meget palmesukker i thailand, og det smager fantastisk med kombinationen af det lidt stærke, salte og søde
):
Olie (-kokos, -sesam, -jordnødde eller lignende) og sort chilipasta (fås i thai-butikker og andre orientalske specialbutikker) varmes i wokken. Kylling i strimler/tern svitses heri og fintskårne gulerodsstrimler, forårslog i 1-2 cm lange 'ringe' og masser af almindelige løg i både tilsættes. Rød peberfrugt, vandkastanjer, bambusskud osv. kan også bruges, hvis man er til det.
Soya blandes i en skål med en masse brun farin og kommes i retten. Smag til med chilipasta, soya og brun farin til det har den ønskede smag. Til sidst tilsættes cashewnødder.
Der serveres selvfølgelig jasmin- eller basmatiris til 
Du kan evt. svitse hvidløg i tynde skiver og finthakket chili på en pande i olie (som herefter lægges på en sugende serviet, så det bliver lidt sprødt) - bruges til at drysse over retten.
Bon appetit!
Anmeld