Skrevet af Karoline Back
Fødevarestyrelsen kan nu dokumentere, at produktet ’HiPP’s Banan- og ferskenmos’ er helt sikkert at spise. Produktet blev allerede den 7. december, da der opstod mistanke til produktet, trukket tilbage fra markedet. Men nu viser det sig altså, at produktet er sikkert at spise.
Søndag den 7. december blev et tilfælde af madforgiftning hos et barn i Danmark offentliggjort. ’HiPP’s Banan- og ferskenmos’ blev i den forbindelse kædet sammen med madforgiftningen. Fødevarestyrelsen kan i dag dokumentere, at der ikke findes skadelige bakterier i HiPP’s frugtmos, og at barnets sygdom derfor på ingen måder kan kobles sammen med dette produkt.
Arvid Nordquist, distributør af HiPP børnemad, valgte med det samme at tilbagekalde alle eksemplarer fra det berørte produktionsparti, da mistanken opstod.
”Vi beklager den utryghed, som episoden kan have vakt hos mange forældre. Vi har fra begyndelsen fundet det usandsynligt, at vores produkt skulle være inficeret. Men vores kunders sikkerhed er det vigtigste for os, så vi valgte at handle med det samme, før vi fik analyseresultaterne fra Fødevarestyrelsen. Derfra trak vi produktet tilbage fra butikkerne allerede forrige søndag, og vi har i denne sag arbejdet tæt sammen med myndighederne og butikskæderne for sikre, at forbrugerne kunne føle sig trygge”, siger Anders Lerche Frederiksen.
Hele HiPP’s produktion er certificeret i overensstemmelse med kvalitetssikringssystemet BRC (British Retail Consortium) Global Standard, som er et af de mest avancerede og krævende systemer inden for levnedsmiddelproduktion.
Anmeld