Sukkerbrødsbunde

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

2.181 visninger
1 svar
0 synes godt om
18. juni 2011

muzen

(passer til en rund kage på 18-20 cm) så får du 3 lag


5 Æg
120 g Sukker
100 g Hvedemel
1 1/2 spsk Kartoffelmel
1 tsk Bagepulver

klip bagepapir ud til sider og bund, så bageformen er foret og efterlader en hel skarp og lige kage.

Del æggene i blommer og hvider. Pisk hviderne stive og sæt dem til side. Pisk blommerne og sukker til en lys og skummende masse. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og sigt det i massen, mens du folder det i med en dejskraber. Vær omhyggelig for at undgå "mel-lommer". Fold de stiftpiskede æggehvider i dejen og fordel den i bageformen. Bag kagen på næstnederste rille ved 175 C i 40-45 minutter (UDEN varmluftsblæser). Du må IKKE åbne ovnen i de første 30 minutter. Afkøl kagen. Når kagen er helt afkølet flækkes den i to eller tre bunde.

Smagsvarianter:

Vend 2-3 spsk finthakkede smuttede ristede mandler i dejen til sidst. Finthakkede nødder kan også anvendes.
Erstat 2 spsk kakaopulver med 2 spsk mel. Tilsæt kakaoen sammen med melet
Vend 2 spsk kokosmel i dejen til sidst
Vend reven skal af appelsin i dejen

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

24. august 2011

Ansemusen

muzen skriver:

(passer til en rund kage på 18-20 cm) så får du 3 lag


5 Æg
120 g Sukker
100 g Hvedemel
1 1/2 spsk Kartoffelmel
1 tsk Bagepulver

klip bagepapir ud til sider og bund, så bageformen er foret og efterlader en hel skarp og lige kage.

Del æggene i blommer og hvider. Pisk hviderne stive og sæt dem til side. Pisk blommerne og sukker til en lys og skummende masse. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og sigt det i massen, mens du folder det i med en dejskraber. Vær omhyggelig for at undgå "mel-lommer". Fold de stiftpiskede æggehvider i dejen og fordel den i bageformen. Bag kagen på næstnederste rille ved 175 C i 40-45 minutter (UDEN varmluftsblæser). Du må IKKE åbne ovnen i de første 30 minutter. Afkøl kagen. Når kagen er helt afkølet flækkes den i to eller tre bunde.

Smagsvarianter:

Vend 2-3 spsk finthakkede smuttede ristede mandler i dejen til sidst. Finthakkede nødder kan også anvendes.
Erstat 2 spsk kakaopulver med 2 spsk mel. Tilsæt kakaoen sammen med melet
Vend 2 spsk kokosmel i dejen til sidst
Vend reven skal af appelsin i dejen



Er det ligesom lagkagebunde, lette og luftige?

Og er den let at skære ud i bunde uden at den smuldrer?

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.