5 Æg
120 g Sukker
100 g Hvedemel
1 1/2 spsk Kartoffelmel
1 tsk Bagepulver
klip bagepapir ud til sider og bund, så bageformen er foret og efterlader en hel skarp og lige kage.
Del æggene i blommer og hvider. Pisk hviderne stive og sæt dem til side. Pisk blommerne og sukker til en lys og skummende masse. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og sigt det i massen, mens du folder det i med en dejskraber. Vær omhyggelig for at undgå "mel-lommer". Fold de stiftpiskede æggehvider i dejen og fordel den i bageformen. Bag kagen på næstnederste rille ved 175 C i 40-45 minutter (UDEN varmluftsblæser). Du må IKKE åbne ovnen i de første 30 minutter. Afkøl kagen. Når kagen er helt afkølet flækkes den i to eller tre bunde.
Smagsvarianter:
Vend 2-3 spsk finthakkede smuttede ristede mandler i dejen til sidst. Finthakkede nødder kan også anvendes.
Erstat 2 spsk kakaopulver med 2 spsk mel. Tilsæt kakaoen sammen med melet
Vend 2 spsk kokosmel i dejen til sidst
Vend reven skal af appelsin i dejen
Anmeld