Hvor meget kage? Fragilite..

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

1.181 visninger
4 svar
0 synes godt om
15. juni 2011

AndreasMor84

Jeg skal lave fragilite kage til 70 mennesker, men er simpelthen i tvivl om, hvor meget jeg skal lave. Jeg kan jo ikke helt gå ud fra kageberegneren herinde, da sådan en kage jo ikke er 8 cm høj, når det "bare" er en marengsbund med creme og bær på 

Nogen erfaring eller gode råd? Der skal jo helst være nok, men heller ikke i overflod

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

15. juni 2011

iris-mor

De første par bryllupskager jeg lavede lød lidt som denne. Skal finde bogen og se hvor meget jeg brugt til 70 prs.

Skriver i morgen

Anmeld

16. juni 2011

AndreasMor84

iris-mor skriver:

De første par bryllupskager jeg lavede lød lidt som denne. Skal finde bogen og se hvor meget jeg brugt til 70 prs.

Skriver i morgen



Ej tak, det ville være dejligt

Anmeld

16. juni 2011

iris-mor

Nå kunne ikke lige finde den jeg først tænkte på men denne her er simpelthen en fragilitebund. til 70 prs

900 g smuttede mandler

1200 g flormelis

36 æggehvider

Smut mandlerne og blend dem meget fint - eller mal dem gennem en mandelkværn. Bland flormelis i, og blend vidre, til melet er helt fint. Pisk hviderne meget stive og vend dem i.

Beklæd bageplade med bagepapir, smør bagepapiret med smør og drys med mel. Fordel dejen.

Bag bundene lysebrune ved 160 grader i varmluft i 15-20 min. Tag forsigtigt bundene af pladerne med en paletkniv mens de endnu er lune.

Opskriften er fra Kanongode kager - de store kager s 400. Der star ikke forfatter på den kopi jeg har. Uha håber ikke jeg får trådt nogle over fødderne ved at skrive den her

p.s. den jeg plejer at lave er med nødder og rigtig sukker, jeg har dog prøvet denne en gang og kan godt stå inde for den

Anmeld

16. juni 2011

AndreasMor84

iris-mor skriver:

Nå kunne ikke lige finde den jeg først tænkte på men denne her er simpelthen en fragilitebund. til 70 prs

900 g smuttede mandler

1200 g flormelis

36 æggehvider

Smut mandlerne og blend dem meget fint - eller mal dem gennem en mandelkværn. Bland flormelis i, og blend vidre, til melet er helt fint. Pisk hviderne meget stive og vend dem i.

Beklæd bageplade med bagepapir, smør bagepapiret med smør og drys med mel. Fordel dejen.

Bag bundene lysebrune ved 160 grader i varmluft i 15-20 min. Tag forsigtigt bundene af pladerne med en paletkniv mens de endnu er lune.

Opskriften er fra Kanongode kager - de store kager s 400. Der star ikke forfatter på den kopi jeg har. Uha håber ikke jeg får trådt nogle over fødderne ved at skrive den her

p.s. den jeg plejer at lave er med nødder og rigtig sukker, jeg har dog prøvet denne en gang og kan godt stå inde for den



Super TAK. Så er vi kommet frem til ca. samme mængde

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.